Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '08

 
Kategori
Voleybol
 

Eczacıbaşı yine Şampiyon

Eczacıbaşı yine Şampiyon
 

Eczacıbaşı Bayan Voleybol takımı,2007-08 sezonunu Fenerbahçe'yi 3-0'lık seri ile geçerek Şampiyon kapattı.

Bu Eczacıbaşı takımının 27'ci Şampiyonluğu. Dile kolay...

Daha önce bu konuda yazmış olduğum diğer bir yazıda takımın Ulusal ve Uluslararası alanda kazanmış olduğu dereceleri yazdığım için bu yazımda tekrar etmeyeceğim. Ama özetle son yıllar hariç takımın Uluslararası arenada da önemli başarıları var.

Eczacıbaşı ilaç fabrikaları bünyesinde spor faaliyetlerinin yürütülmesi maksadı ile bir kulübün oluşturulması, o zamanlarda kulüp sporcularının faaliyetlerini sürdürebilmeleri için fabrika arazisi içinde modern bir spor salonu yapılması rahmetli Nejat bey'in kardeşi Şakir bey tarafından düşünülmüştü.

Oluşturulan kulüp Türk sporuna çok önemli katkılarda bulundu. Erkek basketbol, Erkek voleybol, Bayan voleybol takımları Şampiyonlukları uzun yıllar kimseye bırakmadılar. Ulusal ve Uluslararası başarılar elde ettiler. Milli takımlara sayısız sporcular yetiştirdiler. Şu anda bayrağı tek açık şube olan Bayan Voleybol takımı taşıyor. Kulüp yönetimini de Şakir bey, Nejat bey'in küçük oğlu Faruk bey'e devretti.

Faruk bey, Fenerbahçe ile yapılan final serisinin ilk maçında takımı 2-0 mağlup duruma düşünce salonu terk etmiş! Takım ise Faruk bey'i mahçup ederek maçın geri kalan üç setinde rakibine üstünlük kurarak maçı 3-2 galip kapatmış. Daha sonra oynanan ikinci maçı aynı skorla 3-2, son maçı da 3-0 alarak 27.ci Şampiyonluklarına imza atmışlar.

Takımı ve teknik heyeti elde ettikleri ulaşılması güç başarısından dolayı bir kez daha tebrik ediyorim. Faruk bey'e ise ''Gemisini erken terk eden kaptan'' olduğu için kendisini bu davranışından ötürü garipsediğimi söylemeden edemeyeceğim.

Nice Şampiyonluklara Eczacıbaşı...
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..