Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '14

 
Kategori
Sağlık
 

Eczacıların Hareketli Günleri

Bir eczacı olarak bu hafta benim için oldukça hareketli geçiyor. Ödül töreni, kongre, zirve... Özetle bu yazıda, hafta boyunca neler olacak onları yazdım. “Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi”ndeki ve “Eczane Yönetimi Zirvesi”ndeki konuşmacılardan da biri olarak, kongre ve zirvede katılımcılarla buluşmak üzere...   

Yazarla iletişim kurmak için: https://www.facebook.com/metinuyarofficial veya https://twitter.com/metinuyar

Mail: metin.uyar@milliyet.com.tr

***

Eczacılar Ödüllerine Kavuştu

Eczacılar için hareketli bir hafta 21 Kasım Cuma Günü, Park Bosphorus İstanbul Hotel’de düzenlenen “2014 Altın Havan Ödül Töreni” ile başladı. “Eczacı” ve “Bizim Eczacı” dergilerini çıkaran Novi Medya’nın düzenlediği gecede “Behzat Gerçeker Enbe Orkestrası” sahne aldı ve ödüle layık görülen eczacılar ödüllerine kavuştu.

Bu Kongreyi ve Zirveyi Kaçırmayın!

İstanbul’da Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi

Önümüzdeki hafta ise eczacılık mesleği açısından önemli iki büyük organizasyon var. Bunlardan bir tanesi İstanbul’da, Haliç Kongre Merkezi’nde 28-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi. Kongre; İlaç ve Eczacılık Kurumu Derneği (İVEK), T.C. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun katkılarıyla düzenleniyor. Katılımın ücretsiz olduğu kongrede; “Serbest eczacıları, hastane eczacılarını, kamuda çalışan eczacıları, akademik eczacıları, eczacılık öğrencilerini, ilaç endüstrisini ve bürokratları bir araya getirerek ‘Eczacılık Mesleğinin ve İlaç Endüstrisinin’ sorunlarına karşı çözüm önerilerini hep birlikte oluşturmak” amaçlanıyor. Geniş bir bilimsel programı olan, öğrenciler içinse “Öğrenci Çalıştayı” bulunan kongre hakkında detaylı bilgiyi kongrenin sitesi olan: http://ivekkongre.com/ dan öğrenebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Eczane Yönetimi Zirvesi

Önümüzdeki hafta 27-30 Kasım tarihleri arasında “Acapulco Resort Hotel Girne”de düzenlenecek olan 1. Eczane Yönetimi Zirvesi de mesleğimiz açısından oldukça önemli. “Eczanem Dergisi”nin katkılarıyla, Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın başkanlığında düzenlenecek zirvede, “Türkiye’nin farklı bölgelerinden eczacılar, eczacılık eğitiminde Türkiye’de söz sahibi akademisyenler, ilaç ve OTC firmaları buluşarak mesleğin nasıl daha verimli hale getirilebileceğini ele alacak.” “Eczanede iş potansiyeli nasıl arttırılır? Gelecekte eczacılığı neler bekliyor? İlaç sektöründe bundan sonra neler yaşanacak? Günümüz eczacılık dünyasında kurumsal imaj neden bu kadar önemli hale geldi? İlaçtan kopmadan ilaç dışı gruplarda da nasıl söz sahibi olunabilir?..” gibi mesleği ilgilendiren sorulara cevap aranacak kongre hakkında detaylı bilgiyi kongrenin sitesi olan: http://eczaneyonetimizirvesi.com/ dan öğrenebilirsiniz.

Metin’den size Uyar’sa bir not:

Mesleğimize sahip çıkalım! Bunu da ancak mesleğimizi durmaksızın daha ileriye götürerek yapabiliriz. Bu nedenle bu organizasyonlarda emeği geçen herkese eczacılık mesleği adına teşekkür ediyor ve biz eczacıların onları yalnız bırakmamasını temenni ediyorum. 

 
Toplam blog
: 33
: 1471
Kayıt tarihi
: 09.05.13
 
 

Eczacı Gazeteciyim.  Milliyet Cumartesi İyilik-Sağlık Köşesinde her hafta sağlık röportajları..