Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Eczanelere muayene ücreti tahsil ettirmeyin

Eczanelere muayene ücreti tahsil ettirmeyin
 

İşte böyle (Resim İnternetten)


Hastanelerde muayene oluyorsunuz, bir çok elekten geçip kimi zaman yüzleri asık bazı sağlık personellerinin de nazlarını çekerek aldığınız ilaç reçetesini getirip bir eczaneye, ilaçlarınızı almak istiyorsunuz size, "Şu kadar muayene ücreti ödemeniz gerekiyor" deniliyor. Siz birden şaşırıyorsunuz, ne ücreti, ne muayenesi diye soruyorsunuz? Sonra öğreniyorsunuz ki, hastanede sizden tahsil edilmesi gerektiği halde tahsil edilmeyen muyane ücreti burada tahsil ediliyor.

Yapmayın kardeşim ya... Bu işleri bu kadar ayağa düşürmeyin. Vatandaşla dalga geçer gibi bir uygulama bu. Bu uygulama hangi bürokratın aklına gelmişse bu adamı müzeye getirmek veya heykelini yapmak gerekir. Herhalde tarih bir daha böylesi bir bürokrat göstermeyecektir insanlığa.

Sayın Sağlık Bakanına da helal olsun ki, böyle bir insanı bulup bakanlığına brokrat olarak atamış. Bunun saçmalığını anlayamayacak kadar zekası sorunlu bir insanı ancak aramakla bulabilirsiniz. Hadi o bürokrat anlamadı, Sayın Bakan, hiç mi duymadı bu saçmalığı? Duyduysa nasıl ikna olabildi böyle bir uygulamaya?

Sayın Sağlık Bakanının bu işten habersiz olması elbette mümkün değil. Zaten kendisi TV ye çıkıp bunu savunmaya çalıştı. Kendileri aynı zamanda bir bilim adamıdır da. Ben bir vatandaş olarak bu olan bitene ülkem adına çok ama çok üzülüyorum.

Bu konuda sözü fazla uzatmak istemiyorum. Okurlarım yazımı okurken sıkılmasın ve üzülmesin. Kısa ve öz olarak durumu ancak böyle özetleyebilirim. Muhakkak ki, konuya ilişkin olarak söylenecek o kadar çok şey var ki, ben bu işlerden sorumlu insanların, akl-i Selim olarak uygulamada hangi sorunlar ortaya çıkabileceğini kendilerinin düşünmelerini öneriyorum.

Akli ermeyen yetkililer varsa Eczanelerin feryadına kulat versinler. Bu konuyu siyaset üstü olarak eleştirdiğimi de ayrıca belirtmek isterim.

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..