Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Edebiyat aşkına

Edebiyat aşkına
 

Geçen ay, üç sempozyuma katılmaya olanağı buldum. Edebiyatla ilgili birbirinden keyifli bu üç sempoyumun ilki kendi üniversitemiz ( Yldız Teknik) tarafından hazırlanan Türk Dili ve Edebiyatı'nın sorunları ve çözümleriydi. Sempozyum iki gün sürdü ( cumartesi- pazar) Yıldız'da edebiyatın yıldızlarının ağırlandığı muhteşem bir çalışma oldu diyebiliriz. Kimler ağırlanmadı, neler konuşulmadı ki? Günay Kut, Talat Halman, Nedim Gürsel, Hilmi Yavuz, Kazım Yetiş, Ramazan Korkmaz, Abdullah Uçman ve alanında uzman birçok önemli ismin  bir araya geldiği sempozyumda üç salonda devam eden konu başlıkları tartışıldı. Tarihi Roman, Türkçe Eğitimin sorunları, Süreli Yayınlardan Yararlanma, Dünyada Türkoloji vb.

İkinci Sempozyum Mimar Sinan Üniversitesi tarafından hazırlanan ve 70. doğum günü adına Tomris Uyar için gerçekleştirilen sempozyumdu. Handan İnci önderliğinde hazırlanan bu sempozyum da çok başarılı geçti. Özellikle Tomris Uyar ile tanışmış, paylaşımda bulunmuş çoğu konuşmacının anlattıkları çok samimi ve duyguluydu. Sempozyum İsa Çelik'in çektiği Tomris Uyar'ın daha önce hiç gösterilmemiş resimlerinin sunumu ile son buldu. Sempozyumda hiç unutamayacağım bir olay daha gerçekleşti. Bilirsiniz Tomris Uyar kendileri çok sever. Sempoyuzum için hazırlanan çantaların üzerinde bile kendi resmi bulunmaktaydı. Kedi ve Tomris Uyar özdeşiliği... Konuşmanın bir esnasında siyah bir kara kedi sahne ışıklarının altında nereden çıktığı belli olmadan sahnenin ortasına vakur bir eda ile yürüdü. Herkeste müthiş bir şaşkınlık... Koltuk aralarında dolanan kedi, geldiği gibi meçhule karışarak bir süre sonra kayboldu. Ne dersiniz Tomris Uyar bu güzel güne eşlik etmek  istemiş olabilir mi?

Sonuncu sempozyum Koç Üniversitesi tarafından Sevim Burak için hazırlanmıştı, Tomris Uyar 'da olduğu gibi doğum günü esas alınarak. Ünlü oyuncular tarafından da ilgi gören sempozyum da çok başarılı geçti. Özellikle ışıkların kapanarak Ah Yarap Yehova'nın baştan sona okunması müthiş bir öykü dünyasına götürdü hepimizi. Öyküyü sonuna kadar soluksuz dinledik. Dinlemekle kalmadık dile dökülen öykünün her safhasını an ve an koltuklarımızın ucuna kayarak sabırsızlıkla yaşadık.

Edebiyatla Kalın, Sevgilerimle.

Bu ay etkinlikler için şu sitelere bakabilirsiniz.

http://www.akbanksanat.com/etkinlik-takvimi/?tarih=20111227&hafta=0&etkinlik-detay=10667&etkinlik=Edip+Cansever%27in+%DEiiri

http://www.ykykultur.com.tr/etkinlik/?id=384

 
Toplam blog
: 45
: 1108
Kayıt tarihi
: 07.01.08
 
 

1986 doğumlu.  ..