Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '13

 
Kategori
Edebiyat
 

Edebiyat Ufku dergisinin yazarları Edebiyat Ufku 1. olağan toplantısında buluştu

EDEBİYAT UFKU DERGİSİNİN YAZARLARI EDEBİYAT UFKU I.OLAĞAN TOPLANTISINDA BULUŞTU

(22 Haziran 2012)

01 Temmuz 2008 tarihinde yayın hayatına başlayan ve haleninternet üzerinden yayınını sürdüren Edebiyat Ufku Dergisinin yazarları 22 Haziran 2012 Cumartesi günü Edebiyat UfkuI.Olağan Toplantısında buluştu. Edebiyat adınapaylaşımların keyifli dakikalar yaşattığı bu toplantıda

Edebiyat Ufku Dergisi Editörü Mustafa Şahin, bir sunu eşliğinde derginin geçmişi ile ilgili bilgilerverdi.

Şahin, Edebiyat Ufku Dergisinin fiziki olarak da hayat bulmasınınüzerinde durdu. Aynı zamanda dergiyi daha geniş kitlelere ulaştırmayıhedeflediklerini, genç ve yeni kalemlere yer verdiklerinin altını çizdi. Tümbunların yanı sıra dergisinin yazarlarının da yer alacağı projelerindenbahseden Şahin, söyleşiler, seminerler organize ederek, çeşitli çalışmaatölyeleri gerçekleştirerek edebiyat dünyasına hizmet etmeye devam etmekistediklerini dile getirdi.

Şahin, toplantıya katılan Edebiyat Ufku Dergisi yazarlarınıngündem konuları hakkındaki düşüncelerini, görüşlerini alarak önerilerini büyükbir dikkatle dinledi.

Mehmet Nuri PARMAKSIZ, Duran ÇETİN, Ali Erkan KAVAKLI, UğurPOLAT, Yıldırım Durmuş BEYAZIT, Ayşe AKAY, Çelebi ÖZTÜRK, Osman ÇEVİKSOY, ŞenerBULCUN, Cihan TORKAY, Mustafa KILIÇBAY, Halil ZENCİROĞLU, Sibel Unur ÖZDEMİR,Ahmet Ünal ÇAM toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Edebiyat, kültür, sanat ve eğitim alanlarındaki köşe yazılarınınyanı sıra, kitap tanıtımlarına ve bu alandaki haberlere de bünyesinde yer verenEdebiyat Ufku, yayın yapmaya başladığı günden, bu güne hemen hemen edebiyatınher dalında yaklaşık bine yakın eseri, iki yüz yazarın kaleminden okuyucusu ilebuluşturmuştur.

Yurt içinde okunma oranı oldukça fazla olan Edebiyat Ufkudergisinin yurt dışında da büyük ilgi görmesi, takipçilerinin olması ve niteliklibir okur kitlesine sahip olduğu istatistikî verilerden anlaşılmaktadır.

Edebiyat Ufku Dergisinin bu ilk toplantısında ilk kez bir arayagelerek tanışma fırsatı bulan yazarların yanı sıra mazeretleri nedeniyletoplantıya katılamayan yazarlar da oldu.

Hâlihazırda derginin 51. sayısı yayınlanmaktadır.Arzu eden okurlar dergiyi http://www.edebiyatufku.com/ linkindentakip edebildikleri gibi yayınlanmasını arzu ettikleri eserlerini edebiyatufku@gmail.com adresinegönderebilirler.

Edebiyat Ufku için yeni bir başlangıcın adımı olan bu toplantıbir ilk olmasının yanı sıra hiç şüphesiz ki edebiyat adına paylaşımlarındevamlılığını da beraberinde getirmektedir.

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..