Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '09

 
Kategori
Edebiyat
 

Edebiyatın keskin kalemi Aziz Nesin

Edebiyat nedir? İnsanı kuşatan tabuları yıkan, ahlak adına konmuş kuralları yerle bir eden, siyasal hale getirilmiş toplumsal normları, bağnazlıklarını yok eden kısaca insanı özgürleştiren bir güç değil midir?

İnsanın özünde bulunan özgürlüğü tüm çıplaklığı ile ortaya çıkaran, tüm yasaklara özgürce karşı çıkan, kuralları yıkan güç yazısı... Korkusuzluğun, cesaretin bir anlatım şekli değil midir edebiyat?....Ve de duyguların yoldaşı, düşüncelerin sırdaşı değil midir?

Türkiye'de de korkusuz yazarlarından, keskin kalemlerinden biri bence Aziz nesin'dir. O değil midir ki Türklerin yüzde 62'si aptaldır diyen. Bunu söyledi diye hakkında bir doktorun "Türk olarak millî duygularım incitti" gerekçesiyle dava açılan...

Sonuçta ne oldu? Mahkeme Nesin'i haklı çıkardı ve beraat etti. O herşeye, herkese empati ile yaklaşan bir yazardı.Dini ile görüşleri ile bir takım insanların karşı çıktığı insan belki de türk halkını gerçekten tanıyan ve seven insandı.

O değil midir çocuklar için dişini tırnağına takarak vakıf kuran. Geleceğin onların elinde olduğunu bilen ve o çocuklar için ne gerektiyse yapan?

Bugün kurmuş olduğu vakıf onun bıraktığı yerden bu önderliği sürdürüyor. 1973 yılında kurulmuş olan bu vakıfta halen bildiğim kadarıyla 42 çocuk eğitimlerini sürdürüyor. Bu çok insani görevi yapması gereken değil, buna gönül vermiş kişilerin yapması da ayrı bir özellik olsa gerek...
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..