Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '17

 
Kategori
Sinema
 

Edebiyattan Sinemaya

Edebiyattan Sinemaya
 

Dün Meryl Streep’in bir filmini izledim. Bazı filmleri defalarca izlerim çünkü bunu hak edenler var aralarında. Kiminde yaşamak isteyip de yaşayamadığınız bir hayatı görürsünüz, kimindeyse yaşayıp kurtulduğunuz ve bir daha asla yaşamak istemeyeceğiniz bir hayatı ya da her hangi bir şeyi.

Filmin adı: Julie & Julia. Birçoğunuz izlemişsinizdir belki. Yarı dönem filmi gibi birşey. Hoş, şık, zarif, sevgi dolu bir film. Ve tereyağını kesinlikle sevdiriyor :)

Meryl, filmdeki rolünde bir şey olmak istiyor. İşe yaramak, kendini ispat etmek gibi… Yeteneklerini sınıyor, düşünüyor. Şapkalara merakı var belki şapka yapma kursuna gidebilir ya da yemek! O yemeği tercih ediyor. Ve ünlü bir yemek kitabı yazarı oluyor uzun uğraşlar sonunda. Daha önce dediğim gibi ben film eleştirmeni değilim. En fazla oyunculardan ve filmin bende bıraktığı etkilerden bahsedebilirim o da büyük ihtimal duygusal olacaktır.

Düz yazılara, roman yazmaya, şiir yazmaya alışığım fakat günlük gerçekten çok geniş bir alan. İnsan ister istemez konudan konuya atlayabiliyor, belki de günlüğü diğerlerinden ayıran yegâne özellik bu!

Evet, film çok güzel. Ve filmi güzel kılan şeylerin başında Meryl Streep’in muhteşem oyunculuğu geliyor. O doğallığı, kendine has gülüşü, sade makyajı, teninin rengine kadar sahip olduğu duruluğu insanı ekrana çekiyor. Uzansam dokunacakmışım gibi bir his bırakıyor bu kadın bende. Sabun gibi sanki.

Ünlü bir oyuncuyu sabuna benzetmek de ilginçti. Evet, o kadın beyaz, naif bir sabun benim için. Ama bıraktığı iz asla sabun köpüğü kadar uçucu değil.

Julie & Julia’yı izleyin. Keyif alacaksınız. Yaşanmış bir hikâyeden uyarlanmış olması da ayrı bir izlenme sebebi olabilir.

***

Ve, şu an yaşadığım eve üç ay önce taşındım... Geride bıraktığımız evde birkaç parça eşyamız kalmıştı. Bugün ben evde yokken gelmişler. Yani eşyalarım. Aslında birkaç parça değil epey eşyamız kalmış orada… Eski kasetler, ufak bir şifonyer, Melih’in davul takımı, armut koltuklarım. En önemlisi de çalışma odam! Kaç haftadır mutfak masasında pinekliyorum!

Burada sizlerle edebiyattan, sinemaya, yaşamdan, yemeğe, içmeğe, seyahate kadar birçok şey paylaşacağım.

Şimdilik hoşça kalın.

 

 

 

 
Toplam blog
: 47
: 145
Kayıt tarihi
: 24.10.17
 
 

Ege'li biri... ..