Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '10

 
Kategori
Blog
 

Editörya hukuku mu? - Hukukçu editör mü?

Editörya hukuku mu? - Hukukçu editör mü?
 

BLOKCULUK HUKUKU


MB oluşan ortam nedeniyle bir kaç gün önce MB de Disiplin Kurulu başlıklı bir blog yazmıştım ve yapılan yorumların çoğunluğu bu önerinin olgunlaştırılarak uygulanmasının yararlı gerekli olacağı içeriğindeydi ancak bloga yorum yazmayan muhalifler de farklı sayfalarda şekillerde düşüncelerini sundular.

Ortam düzeyi ve düzeni için; Devletlerin Yasama, Yürütme, Yargı kurumları gibi, partilerin disiplin kurulları, derneklerin de denetim kurulları vardır. Bu doğrultuda ben de salt tartışma açma amacıyla yazdığım bloga oluşan olumlu ve olumsuz tepkiler doğrultusunda düşüncemi önerimi biraz daha uygulanabilir şekle getirdim.

Sayın Editörya'ya da ilettiğim şekliyle editörlerden birinin hukukçu olmasını veya editörlerin şahsın ve yazı hukuku programından geçirilerek, gereken blogların özellikle başka bir bloggerin isminin geçtiği veya ima edildiği bloglar hukuk süzgecinden geçirilerek yayına verilmelidir. Çünkü; editörya basılı monoloğ basında gelişmiş bir uzmanlıkken blog sitesi editöryası elektronik ve interaktif bir ortamdır. Bu durum yazı dünyasında yeni ve yanlışları zor onarılır durumlar oluşturmaktadır.

WEB siteleri ve PORTALLAR'ın ismi bir gerçek ve tüzel şahıs adına tescil edilir ve siteden hukuken tescil sahibi sorumludur, kamuya açık internet ortamlarındaki hukuksuzluklardan yazanla birlikte sitenin tescil sahibi de sorumludur. Çünkü; hukuksuzluğu oluşturan sanal bir kişi ise ve ulaşılamayacak bir durumda (adresi belirsiz veya başka bir ülkede) ise (MB de bu durumda olanlar vardır) bu duruma ev sahipliği yapan tescil sahibi veya temsilcileri sorumlu olmaktadır ki; MB uluslararası bir sitedir.

Ben burada kalıcı olma arzusuyla kimsenin bir diğerini rahatsız etmeyeceği bir ortam için bunları yazmaktayım, tabii ki benim bu düşüncem bir öneri, hukukun olmadığı saldırının tacizin serbest olduğu herkesin kendi işini halledeceği ilkel toplum benzeri bir (orman) blog ortamı da başkalarının önerisi ve tercihi olabilir.

Durum rahasız olanlarla bu siteyi yönetenlerin tercihine kalmıştır.

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..