Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Edremit'deki 84 yıllık ahşap camiye yer aranıyor

Edremit'deki 84 yıllık ahşap camiye yer aranıyor
 

Edremit'deki 84 Yıllık Ahşap Camiye Yer Aranıyor.


Balıkesir’in Edremit ilçesindeki 84 yıllık ahşap camiye yer aranıyor. Edinilen bilgiye göre Camiinin bulunduğu alanda Karayolları tarafından yapılan yol çalışmaları camiyi yersiz bırakıyor.

Çorum'dan Balıkesir'e Taşınan 84 Yıllık Ahşap Cami Yersiz Kalıyor…!

Daha önce Çorum- İskilip ilçesi Kızılcabayır köyünde bulunan 84 yıllık ahşap camii, antikacı İshak OLCAY ‘ın girişimiyle 2004 yılında 850 kilometrelik yolculukla Balıkesir’in Edremit ilçesine taşınmıştı. Ancak camiinin bulunduğu alanda Karayolları tarafından yapılan yol çalışmaları camiyi yersiz bırakıyor.

Yaklaşık 9 yıldır ilgi odağı haline gelen ahşap cami, hem görünümü hem de hikâyesiyle Edremit turizmine önemli katkı sağladı. Cami, halen birçok kişinin namaz kıldığı, hatıra fotoğrafı çektirdiği mekân olarak ilgi görüyor.

Edinilen bilgiye göre Karayolları yetkilileri tarafından taşınması istenilen camii, kısa bir süre içinde taşınacak ve yer bulamazsa yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bu duruma en çok üzülenler ise camiye yakın bölgede bulunan Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri. Caminin yıkılması halinde Edremit Turizmi için bir kayıp olacağını belirten öğrenciler, yetkililerden konu hakkında yardımcı olmalarını bekliyorlar.

Caminin aslen sahibi olan İshak OLCAY ise tarihi önem taşıyan camiyi, bulunduğu çevrenin yakınında bir yer bulunması halinde tekrar taşımak istiyor. Civarda bulunan zeytinlikler veya arsalardan bir yer bulunamaz ise camii yıkılacak, çevre halkı camisiz kalacak. Çaresiz kalan cami sahibi hayırseverlerden cami için yer bekliyor.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..