Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '16

 
Kategori
Tarih
 

Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz

Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz
 

EFENDİLER, YARIN CUMHURİYETİ İLAN EDECEĞİZ.


Efendiler, Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz. (28 Ekim 1923)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 
Uygar, özgür ve medeni bir şekilde yaşansın, halk söz sahibi olsun, kadın erkek eşitliği olsun diye Cumhuriyet kuruldu ama cahil kesimler bunun farkında olmayıp saltanatı geri istiyor. İki gözü olup görmeyen, görüp de işine gelmeyen, iki kulağı olup duymayan, duyup da aldırmayan, aklı olup sağlıklı düşünemeyenler; unutulmasın ki karanlık yoldan çıkış olmaz, mutlaka tökezlersiniz.
 
Doğruya doğrulara karşı kendini kapatmış bir toplum da yalan tek geçerli ortak dildir maalesef ki. Bugün toplum böyle artık. İkiyüzlü, herhangi bir etnik değeri olmayan, sadece görüntüyü kurtarayım derdinde bir yığına dönüşüyoruz hızla. Bir kesim tarafından sürekli hakarete uğraması, ilkelerinin yıkılmaya çalışılması ve bu yıkıma öncülük edenlerin Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyette Seçme ve Seçilme hakkı ile geldiğini düşünmek ve Ortadoğu ülkesi olmayı istemek gibi anlaşılamaz bir zihniyet oluşmuş durumda. Kocaman Osmanlıyı yıkan zihniyet bügünlerde yeniden ortada. Ve ben güzel ülkemde şu an işsizlik, sapıklık, yüzsüzlük, açlık, acı, gözyaşı, mutsuzluk görüyorum. Hayır bunların hiçbiri yok diyebilir miyiz?
 
İstiyorsan hakka varmayı, meslek edin gönül almayı, bırak saraylar da mermer olmayı, toprak ol bağrında güller yetişsin. (Hz. Mevlana)
 
Osmanlı yıkılırken bile padişah saray yaptırıyordu. Devletin büyüklüğünü saraylar göstermez, devletin büyüklüğü saraylarla ölçülmez ve temsil edilmez, saraylarla temsil edilen sadece egodur, kibirdir. Ülkenin büyüklüğü ve gururu Milletler Cemiyetinde konuşma yapacağın zaman salondaki ülke temsilcilerinin seni ayakta karşılaması, elini sıkmak için kuyruğa girmesidir. Bu da bilgiyle, ekonomik ve teknolojik güçle, saygınlıkla olur, tahtta oturmakla olmaz. Dünyanın bir çok ülkesinde heykeli dikilen tek devlet adamı Atatürk'tür ve hala bir çok ülke ona saygı duyuyor. Ülke yönetmek kadın günlerinde paralarıyla, servetleriyle, evleri, arabalarıyla hava atanlar gibi davranmak değildir. Lider olmak sadece konuşmak değil, giyinişiyle, yürüyüşüyle, yemek yiyişiyle, masa da oturuşuyla bir topluma örnek olabilmektir. Asalet doğuştan olur sonradan olmaz, Atatürk, Türk Milleti ve Dünya Milletleri için bir örnek liderdir. Sadece bu ülkenin değil, tüm dünyanın hayranlık duyduğu tek insandır. Onun ve şehitlerimizin hakkı asla ödenemez. Atatürk'ün ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.
 
Aydın olmayanlar, ileriye bakamayan baksa da göremeyenler Atatürk'ü ve yaptıklarını anlayamazlar. O ve insanımız hiç yoktan tekrar özgür bir ülke yarattılar. Şimdi insanlar nankörleşti, değer yargıları değişti, değer bilmez oldular. Ülkemizde isimlerimizin yabancı olmaması sayelerindedir. Hepsinin de yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda hakları var. Giderken kendisi gibi milyonlarca düşünen Türk genci bıraktı yarınlara. Okuyalım, düşünelim, doğruyu konuşalım ve uğruna canlar sönen vatanı artık hak ettiği yerlere taşıyalım. Bütün Türk Milletinin 29 ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Nice barış içinde bayramlara.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..