Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '13

 
Kategori
Basketbol
 

Efes'i Farmar Sırtladı...

Anadolu Efes, Brose Basket karşısında maça rahat başladı. Henüz ilk çeyrekte farkı çift haneye çıkartmanın rahatlığıyla oyundan düşen Efes karşısında Brose, bunun bir Euroleague maçı olduğunu ikinci periyotta unutanlara hatırlatmaya başladı. Devreye bir dakika kala 37-37 ile eşitliği yakalayan Almanya temsilcisi karşısında Farmar ve Shipp’in bulduğu basketlerle devreyi 44-37 önde kapatmayı başardık. Jordan Farmar ilk yarıda bulduğu 14 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle takımı ayakta tutarken 0/7 serbest atış yüzdesini de bulduğu isabetlerle sonlandıran isim oldu.

*

İkinci yarıya aynı mücadelesini sürdürerek başlayan Brose, Anadolu Efes’i tekrar yakalamayı ve istediği gibi son çeyreğe başabaş girmeyi başardı. Anadolu Efes maç boyunca olduğu gibi bu çeyrekte de savunmasını bir türlü oturtamayınca maçı bir türlü koparamadı. Hatta son hücumda Nachbar’a yapılan faulü hakemlerin görmemesi de şans hanemize yazılan en önemli pozisyon oldu. Bu hücumun ardından maçın normal süresi 76-76 berabere sonuçlanmış oldu.

*

Uzatma dakikalarının başında arkadaşlarından ümidi kesen (!) Jordan Farmar liderliği tamamen eline aldı. Son düdük çaldığında, maçı çeviren yıldız oyuncu 29 sayı ve 7 ribaundu isminin karşısına yazdırmıştı. Temsilcimiz rakibini uzatma sonunda 89-86 mağlup ederken, Brose klasiğini devam ettirerek yine başa baş götürdüğü bir maçı sonunda kaybetmiş oldu. Alman ekibinde bu maçı en çok isteyen isim eski Efes’li Nachbar ise maçı 24 sayıyla tamamladı.

*

Ayrıca Kayseri Kaski kadın basketbol takımını da gösterdikleri mücadeleden ötürü tebrik etmek gerek. Kadınlar Eurocup Finali’nde 66-61 yenildiği maçın rövanşında Dinamo Moskova’yı 74-70 yenmesine rağmen 1 sayıyla kupayı kaldıramadılar. Bu defa gerçekten çok istemişlerdi ama maçın bitimine 15 saniye kala Korstin bulduğu basketle umutları önümüzdeki seneye bıraktı. Yılmadan devam ederlerse o kupayı bir gün mutlaka Kayseri'ye getireceklerine gönülden inanıyorum.

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..