Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Blog
 

Efes Pilsen Blog Yazarı Ben Olmalıyım

Efes Pilsen Blog Yazarı Ben Olmalıyım
 

Blog yazarları yaşadı. Birayı sevenler daha da yaşadı.
Önce konuyu anlatan haberi vereyim ardından da yazımı yazayım.
Önce haberimiz:

“Bugün sizlere güzel bir haberimiz var. Bir süredir aklımızda olan ve artık hayata geçirmemize çok az kalan bir projeden söz etmek istiyoruz. Efes Pilsen’in bir parçası olarak kurumsal blogumuzda yazacak, gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerde bizlerle birlikte yer alacak, hem yurtiçi hem yurtdışı seyahatlerimize eşlik edecek ve gördüklerini kendi anlatımıyla paylaşacak blog yazarımızı arıyoruz!

5 – 25 Nisan tarihleri arasında Efes Pilsen Blog Yazarı’nın neden siz olması gerektiğini anlatan bir blog yazısı ile başvuruda bulunabileceksiniz. Gelen başvurular içinden seçilecek 5 blog yazarı, 8 Mayıs’ta gerçekleşecek 2010 Blog Ödülleri’nde misafirimiz olacak ve kameranın karşısına geçerek kısaca kendini anlatacak.”

Haber kaynak: EFES PİLSEN BLOG

===================================


Şimdi de “Efes Pilsen Blog Yazarı NEDEN Ben Olmalıyım” kısmına gelelim :)

Başlığı ve giriş cümlesini görünce şaşıranlar olmuştur muhakkak. “Yahu bizim hacı kafayı sıyırdı galiba. Bira işine mi giriyor?”; “Ulan memur herife bak, mesaide yazdığı yetmezmiş gibi bir de içecek galiba”; “Ne biçim hacıysa artık, seks porno yazıları yazdığı yetmezmiş gibi bir de alkol yazılarına başlıyor”; “Devletin parasıyla hacı oldu, şimdide bira reklâmı yapıyor” falan da filan…

Tabi bu kadar nobran, bu denli nemrut yorumlarda bulunmayanlar da çıkmıştır. “Du bakali ne çıkacak altından?”; “Hacıoğlu yazıyorsa vardır bir bildiği, hele bir okuyalım”; “Bu adam rahat durmaz, kesin bir yere çakacak zahir” gibisinden daha naif soru önergeleri döktürmüş olanlarınız da olabilir.

Beni bilmeyenler ve tanımayanlar da “niyet ettim okumaya” diyerek girişecek ve ulan herif hala konuya girmedi diyerek sayfadan ayrılmış da olabilir. Hiç önemli değil. Canınız sağolsun :)

Buraya kadar da anlaşıldığı üzere zaten şu an itibariyle Efes Pilsen Blog Yazarı Ben Olamayacağım. Zira cümle içinde kullandığım kimi kelimelerden dolayı doğrudan diskalifiye edilmiş olabilir hatta kırmızı kalemle çizilmiş olabilirim :)

E tabi hak vermemek elde değil. Alkol içmeyi bırakalı hayli oldu. Bira içki değildir komikliğine girmeyelim ne olur. İçinde alkol olan her şey alkollü içkidir :) Genel manada “içki” tanımıyla anlatılmak istenen de “alkollü içki”dir. Oysaki içki adı üstünde içecek şey manasına gelmektedir. Yani su da bir içkidir, süt de :)

O zaviyeden bakıldığında içkiyi severim. İçerim de. Haddi hesabı yoktur içtiğimin. Hacılığıma da halel gelmez :) İçkinin içinde alkol varsa uzak dururum. İçmedim demiyorum. İçtim, hem de çok içtim. Ölmeye varana dek içtiğim anlar da oldu. Ama artık içmiyorum. Kendimce bir yol çizdim o yolun dışına taşmamaya gayret ediyorum.

Madem bunları neden yazıyorsun? Ne diye Efes Pilsen Blog Yazarı Olmaya heves ediyorsun? Diyecek olursanız…

İşte ben de onu diyecektim. Hem size hem de burası aracılığıyla EFES PİLSEN BLOG yetkililerine sesleneyim istedim. Diyorum ki “Benden size hayır gelmez. Benim yazdığımdan da

Neden mi:

1) Ben gevşek adamım. Herkesin huyuna gidiyorum derken yolumu şaşırırım. Size faydam dokunmaz.

2) Aklımca ironi yapıyorum derim, sululuktan öteye geçemem. Suya sabuna da dokunmam üstelik. Çünkü

3) Memur adamım. Suya dokunsam cısss sabuna dokunsam cosss. Yani…

4) Avantadan geleni severim. Sizde avanta bira olacağından buna dayanamam.

5) Avantadan hacıya gönderirseniz seve seve kabul ederim o ayrı.

6) Kelimelerle oynarım, kavramların içini boşaltırım, abuk-sabuk takılırım, kurumsal imajınıza zarar veririm

7) Tabi efendim, haklısınız efendim diye diye boynum incelir, inceldiği yerden de kopabilir ki başsız adamı ne edeceksiniz. Ha onca başı olanın başları da işe yaramıyor derseniz ona da karışmam.

8) Bilge değilim, bilgin değilim, yazar değilim, edebiyatçı hiç değilim. Olması gereken ne varsa ben de yok. Sizin için olmaması gereken ne varsa da bende var. Çok alengirli bir durum.

9)
Her hıyarım diyene tuz yetiştiremem. Kasaptaki ete soğan doğramam. Manavdaki kabağı oymam. Örsteki demire çekiç sallamam. Pencereden uçan kuşa kışt demem. Zaten uçmuş.

10)
Kışın donarım, yazın pişerim, güzün hüzünlenirim, baharın gevşerim. Dizi izlemem. Gazete okurum. Kitap okurum. Bela okumam.

Hani yanılır şaşarsınız diye uyarayım istedim. Benden size blogcu olmaz :)) Ama isterseniz önereceğim çok kişi olur :))

Murat HACIOĞLU

W E B B E N

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..