Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '14

 
Kategori
Basketbol
 

Efes’ten galibiyet, Galatasaray’dan mağlubiyet

Euroleague sezonunun Türk temsilcileri için ilk gününde temsilcilerimizden bir galibiyet, bir mağlubiyet geldi. Sırasıyla bakalım…

 

 

Anadolu Efes 82 – 76 Unics Kazan

 

 

Maçın Hikayesi: Efes maça ligdekinden farklı bir şekilde Balbay-Furkan-Perperoglou-Saric-Krstic beşiyle başladı. Bu beşte Balbay-Langford, Furkan-Jerrels’ı iyi savununca Efes maça fırtına gibi girdi: 8-0(3.dk) Moladan sonra Langford-White’ın skorer oyunlarıyla 11 sayılık bir seri yakalayan Unics Kazan’ı durduran oyuncu Dontaye Draper oldu. Draper’ın hücumdaki katkılarıyla Efes ilk çeyreği 20-19 önde bitirdi… İkinci çeyrekte Janning’in devreye girmesiyle fark gittikçe açıldı, 15.dakikada 35-23 olduktan sonra Kazan’da Sanikidze’nin devreye girmesiyle fark altı sayıya kadar indi ama devre yine farklı bir skorla, 45-34 ile bitti. İlk devrenin can alıcı istatistikleri, Efes’in 2 top kaybına karşılık, Unics’in 8 top kaybı yapması ve Efes’te kenardan gelen Draper-Janning ikilisinin 19 sayı üretmeleri oldu.

 

            Efes ikinci yarıya da fırtına gibi başladı ve maçtaki en büyük farkı yakaladı: 56-39 (25.dk) Bu dakikadan sonra 7 sayılık bir seri yakalayan Unics’e karşı kritik anlarda devreye giren adam Perperoglou oldu, savunmasını sertleştiren Efes rakibe kolay sayı şansı vermedi, Unics de serbest atışlarda başarısız olunca fark yine çift hanelerde kaldı: 64-52 Son çeyreğe iyi başlayan bu kez Unics oldu, Zisis-Jerrels yanyana oynarken ve Langford kenardayken daha sistemli oynadılar ve bitime dört dakika kala fark beş sayıya kadar indi: 70-65 Efes hücumda tıkanmışken Draper sorumluluk aldı ve kullandığı atışlarda başarılı oldu, böylece Efes son saniyelerde kriz yaşamadı.

 

 

İstatistikler: Efes’te Draper 16s-4a-3tç ile oynadı. 3/4 üçlük atan Draper geçen sezonun toplamında 7/21 üçlük atmıştı, Efes’te ilk kez iyi katkı veren Nenad Krstic maçı 15s-6r ile tamamladı, Perperoglou 10s-7r ile bitirdi. Unics’te White 13s-10r ve Langford 19s ile oynadılar. Unics %47 ile üçlük attı ama 14 top kaybı yaptılar, buna karşılık Efes sadece 7 top kaybı yaptı.  

 

 

Genel Yorum:  Efes beklediğimden daha iyi oynadı diyebilirim, bu farkı yaratan baş aktörler de Draper-Krstic ikilisi oldu, Draper farklı bir rolde oynadı, delici olmak yerine şuta yöneldi ve çok iyi bir akşam geçirdi, Krstic’in ise hazır olmadığını görüyorduk ama bu maçta Unics pivotlarına üstünlük sağladı, Lasme’den görmeyi beklediğim katkıyı verdi, Efes’in ilk maçında bu kadar etkili olması gelecek için umut verici.

 

 

 

Kızılyıldız 76 – 68 Galatasaray LH

 

 

Maçın Hikayesi: ‘Haftanın maçı’ olarak seçilen maça Galatasaray ligdeki gibi Arroyo-Pocius-Micov-Erceg-Furkan beşiyle başladı. İlk bölümde pota altında Marjanovic büyük üstünlük kurunca, Furkan’ın yerine hemen Vougouikas oyuna girdi. Erceg-Pocius’un üçlükleriyle üçüncü dakikada 4-6’yı yakalayan GS’a karşı Kızılyıldız Marcus’un akıllı oyunuyla 7 sayılık bir seri yakaladı ve öne geçti. Aradori’nin skorer oyunu ve Sinan’ın Marcus’u durdurmasıyla Galatasaray maçtaki tek serisini yakaladı ve ilk çeyrek 17-20 bitti… İkinci çeyreğin başında Arroyo kenardayken Zirbes’in 2/2 ve Blazic’in 3/3 isabetleri ile Kızılyıldız önemli bir seri yakaladı ve 13.dakikada skoru 27-21 yaptı. Arroyo oyuna girdiğinde Kızılyıldız havasını yakalamış ve GS tamamen ritm dışı kalmıştı, pota altında Marjanovic’in skorer oyunu, Kalinic’in devreye girmesiyle fark gittikçe açıldı; ilk yarı 46-30 bitti.

 

            İkinci yarıya GS Pocius/Sinan değişikliğiyle girdi, 28.dkda fark tek hanelere indi ama bu çeyreğin sonunda Marcus-Mitrovic’in etkili oyunlarıyla skor 63-48 oldu ve son bölüm adeta formalite haline geldi…

 

 

İstatistikler: Kızılyıldız’da maçın iki önemli adamı içerde Marjanovic, dışarda Williams oldular. Marjanovic maçı 22s-10r-2b ile tamamladı, Williams 15s-4r-7a ile oynadı, Mitrovic de 8s-8r-5a ile çok yönlü bir katkı verdi…Galatasaray’da maçı 7s-5a ile tamamlayan Arroyo, Williams karşısında etkisiz kalırken Erceg 17s-8r, Aradori 11s-6r-3a ile oynadılar.  Kızılyıldız’ın hem üçlüklerde, hem de serbest atışlarda berbat bir yüzdeyle oynadığını da not edelim…

 

 

Genel Yorum:  Maçın tek haneli farkla bitmesi kimseyi aldatmasın, GS geçen sene dahil olmak üzere Euroleague’deki ‘en utanç verici yenilgi’lerinden birini aldı, geçen sezon GS ciddi rakiplere karşı 0-13 yaptı ama kendisinden zayıf takımlara karşı deplasmanda da olsa üstün oynadığını görmüştük, bu kez ise daha ilk yarı bitmeden dağılan Galatasaray’ı gördük. GS’nin önceki maçlarında kazansa da, maçları  domine edemediğini yazmıştım ama bu maçta böyle bir performansı ben de beklemiyordum, sevinilecek tek nokta Aradori’nin iyi performansı oldu.

 

 

 

 

 

twitter.com/arifsahin1

 

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..