Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '16

 
Kategori
Babalar Günü
 

EFSANE BABAM

EFSANE BABAM
 

rahmetli babam


EFSANE BABAM

19 Haziran Pazar, Babalar günü. Rahmetli babacığımdan bahsetmek istiyorum: Babacığım uzun boylu iri yarı heybetli bir kişiydi. Sert görüşünün altında sevecen iyi yürekli, yardım sever bir kişilik taşırdı. Ramazan ayı dışında bile dışarıda bulduğu genç yaşlı demeden eve getirir anneme: “Edoş ne pişirdin hele sofrayı hazırla misafirimiz var” deyip o kişiyi yedirip içirip cebine harçlık koyup gönderirdi, gösterişi sevmezdi. Günümüzde bir yabancıyı eve almak çok tehlikeli etraf katil kaynıyor.  

Babacığım Devlet Demir Yolları Motor atölyesinde müdürdü. Babasının büyük zenginliğini elinin tersi ile itip: “Ben çocuklarımı Ankara’da okutacağım “ diyerek Erzurum’dan Ankara’ya gelip yerleşti. Akşamüzeri işinden çıkar elinde fileler doldurup bize getirir yedirirdi. Adil ileri görüşlü bir insandı nurlar içinde yatsın. Babama : “Babacığım sen tonluklar sülalesinden mi geliyorsun” diye sorunca kahkahalar atardı, zira çok kiloluydu. Bizlere çok güzel Erzurum fıkraları anlatırdı. Şimdi o fıkralardan birisini sizlerle paylaşacağım.

Hasan amca arkadaşına sorar: “Ola gardaş gaç gardaşsız?” Arkadaşı: “”Secciz” deyince,  Hasan amca : “Hele adlarını say bahim” der. Arkadaşı: “Haci Anşa, Haci Hetice, Haci Ali, Haci Veli, Haci Osman, Haci Behran, Haci Nemide, Haci Seyfo, ” deyince Hasan amca sinirlenir ve: “Ola gavat senin anan garni Kâbe mi ki her çıhan haci olarak çıkmış” der.

Babam için yazdığım şiirimden 2 dize sunuyorum. Tüm babaların babalar gününü kutlarım saygılar sunarım bu dünyadan göçen babalara Allah’tan rahmet dilerim.

ÇINAR BABAM

Yüce dağların zirvesinde koca bir çınar,

Dal, budak sarmış, yücelip, yükselmiş,

Eteklerinde kar, gölgesinde aksakallı bir ihtiyar,

İşte o,  benim babam.

 

Kaldır başını bak babam, hepimize,

Vatanını, Milletini seven evlatların,

Birlikteyiz el, ele, diz, dize,

Gururlan Koca Çınarım, bizler senin eserin.

 

Yüceldik, yükseldik ışığınla babam,

Çektiğin sıkıntılar, boşa gitmedi çaban,

Altın damlası öğütlerin, derin bir ilim,

Erdemli, açık sözlü, adaletli, ölümsüz Atam.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..