Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Efsane derbi geldi!

Efsane derbi geldi!
 

Fenerbahçe - Galatasaray


Efsane derbi geldi!

Heyecanla izlenen ve futbol adına herşey bulunan nadir maçlardan birisidir. Taraflısı tarafsızı izler bu maçı. Türk’ü ve Türk olmayanı izler bu maçı. Her dakikasında ayrı bir heyecan, ayrı bir tansiyon. İki takımda galibiyet paralosu ile çıkar. Maç nerede olursa olsun sonuç bilinmez ve belli olmaz. Spor yazarları düşünceler içine girer yorumlar ama bazen dediklerinin tam tersi ortaya çıkabilir. Bizde bu heyecanlı maçı yorumlamak için aldık elimize kağıdı kalemi.

Sonuç ne olur?

Sezona başlangıç yönünden bir rekor koyan Fenerbahçe ve lige yine fırtına gibi başlayan Galatasaray. Anketler ve spor yazarlarının bazıları eşit bazıları ise Galatasaray’ı bir adım önce görüyor. Tabiki bu maçın sonucunu etkilemeyecek. Geçen sezon Galatsaray’ı önde görenlerin sayısı epeyce fazlaydı. Ama sonuç Fenerbahçe 4-1 mağlup etti.

Fenerbahçe kanadı…

Fenerbahçe sezona çok iyi başladı. İlk başlarda kötü oyun sonucunda alınan galibiyetler taraftarı tatmin etmiyordu. Ama sonuçta galip gelindiğinden dolayı fazla gürültü çıkmıyordu. Kısır maçlar ise diğer bir sıkıntı sebebi idi. Ama son 5-6 maç içinde Fenerbahçe’nin iyi oyunu ortaya çıktı. Bu moralleri üst düzeye çıkardı. Ama son hafta olan eksikler alınan mağlubiyetin en büyük sebebi idi. Alex ve Guiza derbide olmazsa bu maçta zora girebilir. Daum, derbide Özer’e yer vermelidir. Böyle önemli maçta belki bu cesareti göstermek zor ama gösterirse başarılı olur.

Galatasaray kanadı…

Sezona bol gol ve galibiyetler ile başladı. İleri bölümde yapılan transferler formdalardı. Taraftar memnundu. Takım memnundu. Ama yinede yolunda giymeyen işler vardı. İyi futbol oluyor fakat bu doksan dakikaya yayılamıyordu. Sonunda Eskişehirspor bu düzeni bozdu. Ankaragücü ise darmadağan etti. Dirençli bir takım çıktığında sonucun değişeceğini gördüler. Fenerbahçe eğer disiplinli bir şekilde oynarsa Galatasaray’ı yener. Ama sonuç belli olmaz.


Tahminim; Fenerbahçe’nin galibiyeti

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..