Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '09

 
Kategori
Motor Sporları
 

Efsane geri dönüyor.

Efsane geri dönüyor.
 

Efsane şampiyon yeniden yarış pistlerinde


Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Macaristan Grand Prix'si sıralama turlarında Rubens Barrichello'nun aracından kopan bir parçanın kaskına isabet etmesi sonucu kaza yapan ve ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Felipe Massa'nın yerine pistlerin unutulmaz ismi Michael Schumacher'in yarışacağı yönündeki iddialar motor sporları dünyasını meşgul ediyordu.

Felipe Massa'nın Hungaroring'deki feci kazasından sonra pilot arayışına giren Ferrari efsane Michael Schumacher ile yaptığı görüşmelerin ardından 40 yaşındaki Schumacher'in 23 Ağustos'taki Avrupa Grand Prix'sinde gridde olacağını açıkladı.

Bilinen o ki reytingi düşen Formula 1’i dünyada kurtaracak bir adam varsa oda efsane şampiyon Michael Schumacher'dir.Yaygın görüş, Schumacher'in dönüşünün son yıllarda skandallarla sarsılan Formula 1'in, yarışlardan uzaklaşan kitleleri geri kazanmasına yardımcı olacağı yönünde. Schumacher kazansa da kaybetse de şimdikinden çok daha fazla sayıda izleyiciyi yarış pistlerine ve televizyonları başına toplayacağı bir gerçek.

Schumacher'in dönüşü ile geçen yılın dünya şampiyonu Lewis Hamilton'un rüyası da gerçekleşecek. McLaren sürücüsü, "7 kez dünya şampiyonluğunu kazanmış olan, Formula 1'in en başarılı sürücülerinden Schumacher'le yarışmayı çok isterdim" demişti.

Daha önce F1'e yarış pilot olarak dönmeyi düşünmediğini sık sık açıklayan Schumacher, Massa'nın yokluğunda Ferrari'nin kaliteli bir pilota ihtiyacı olduğunu ve yeniden yarışmanın kendisini cezbettiğini söyledi.

Stefano Domenicali ve Luca di Montezemolo ile görüştüğünü açıklayan Schumacher "Felipe'nin yerini almam için hazırlanmam gerektiğine hep birlikte karar verdik. F1 benim için çoktan kapandı ama takımı bu durumda bırakamazdım" dedi.

7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan 249 yarışta 91 birincilik ve 68 pole position ile Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu olan Michael Schumacher, kariyerini noktaladıktan sonra danışman olarak görev yapıyordu. Aktif F1 kariyerine son vermesinden sonra motosiklet yarışlarıyla ilgilenen Schumacher'in fiziksel olarak yarışlara hazır durumda olmasına karşın yılın ilk aylarında geçirdiği motosiklet kazasının durumunu engelleyebileceği ifade ediliyor. 40 yaşındaki Alman yıldız, yapılacak testlerin ardından herhangi bir sağlık engeli yaşamazsa, Formula 1'in kalan sezonunda Felipe Massa'nın aracıyla Ferrari takımı adına yarışacak.


KAYNAKLAR:

www.cnnturk.com

www.turkiyef1.com

www.bbc.co.uk

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..