Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

08 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Efsane komutan "Anadolu kartalı"

Efsane komutan "Anadolu kartalı"
 

04.Eylül. 1919 da Sivas’ta toplanan Kongre Türk tarihinde önemli bir yer tutar.

Sivas Kongresinde Mustafa Kemal, Türk Ulusuyla birlikte işgal güçlerine karşı başlattığı “Milli mücadele” kararı bu kongrede verilmiştir. Sivas Kongresinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde, Türk halkının temsilcileriyle birlikte alınan kararlar daha sonra “Bir milletin kurtuluşuna giden kararlar” olarak tarihe not düşürülmüştür.

Geldiğimiz bugün ise 04.Eylül. 2008.

Bugünde tarihe önemli bir not düşülüyor.

Anadolu insanının kalbinde ve gönlünde taht kuran, Efsane Komutan Osman Pamukoğlu “Hakve Eşitlikler Partisini” kurarak siyasi tarihimize önemli bir not düşmüştür.

Siyasi tarihimize 59. Siyasi parti olarak katılan HEPAR’ başarılar dilerken, Türk siyasetine yeni heyecanlar, yeni vizyonlar getirmesini diliyoruz.

Efsane Komutan’ın partinin kuruluş dilekçesinin 04 Eylül Sivas Kongresine denk getirilmesi ise kanımca çok büyük anlam ifade ediyor.

Efsane Komutan siyasete soyunurken; Türkiye’nin şu anki durumunun Sivas Kongresi öncesi gibi karanlık ve umutsuz görüntü verdiğinin tespitini vurgulamak istemiştir.

Türkiye’yi bu karanlık ve umutsuz ortamdan kendisinin çıkarabileceğini, Türkiye ve Türk halkını mevcut siyasi partilerin hiç birinin yönetemeyeceğini, yönetenlerin ise bugüne kadar Türkiye’ye doğru bir vizyon ve misyon veremediğini, KendilerininTürkiye’yi yönetmeye talip olduklarını ifade etmektedir.

Osman Paşa “Güçlü, onurlu ve lider bir Türkiye” hedefleri olduğunu, siyasete soyunmalarının temelinde de bu gerçekler bulunduğunu söylemektedir.

Pamukoğlu Paşa basına yaptığı ilk açıklamasında:

-“Hak bu ülkede en çok yenen ve en çok çiğnenen kavram olduğundan, eşitlik ise hiç bulunmadığından partinin adının Hak ve Eşitlikler Partisi” olduğunu belirterek, ülkede hak ve eşitliklerin “yok edildiğinin” tespitini kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Pamukoğlu Paşa partisine üye olacaklara da çok açık bir mesaj veriyor:

—Titreyen ve korkan zaten yaşayamaz. Bir milletin göğsü nefes almak için rüzgâr bekliyor. Hüküm, karar ve vicdan sizin

Efsane Komutan bu sözleriyle “Gözü pek Cumhuriyet muhafızlarına ihtiyaç olduğunu” belirterek Cumhuriyet muhafızlarını partisine davet etmektedir.

Milletin göğsü nefes almak için beklediği rüzgârı halkımızdan alabilecek mi?

Meslek hayatı başarılarla dolu, bir çok kez “Üstün hizmet madalyalarıyla” ödüllendirilen, PKK ya karşı verdiği amansız ve inanılmaz mücadelesi sonucu adı “Efsane Komutan’a” çıkan Pamukoğlu Paşa’mızın siyasi hayatta a verebilecek mi?

Efsane Komutanlıktan;

Efsane liderliğe ulaşabilecek mi?

En önemlisi de Türk halkının “hak ve eşitlikleri” noktasında beklentilere cevap verip,

BirAnadolu Kartalı olabilecek mi?

Bütün bu soruların cevabını zaman içersinde göreceğiz. Paşa’nın belirttiği gibi;

“Devletin efendisi millettir, bu partinin tüm mensupları milletin emrinde olacaktır” dediği bu efendi millet kendi bağrından çıkan, gerçek bir “Anadolu halk lideri”görüntüsü veren, ”Kasımpaşalı değil” gerçek “Anadolu kartalı” paşamıza siyasi arenada da destek verip O’nu zirveye taşıyacak mı?

Paşa HEPAR amblem olarak “Anadolu Kartalını” seçmiş, Göğün en zirvesine ulaşabilen tek canlı türü olması, zirveden hiç aşağılara inmemesi, zirveden yeryüzündeki sürüngenleri, korkakları iyi takip etmesi ve güçlü pençeleriyle avını yakalaması Paşanın “Anadolu kartalıyla bütünleşmesi” olarak düşünülebilecektir.

Osman Pamukoğlu; iktidara geldikleri takdirde 365 günde terörün kökünü kazıyacaklarını, AB ile ilişkilerin yeniden gözden geçirileceğini, gerekirse “idam cezalarının” kaldırılacağını söylemektedir.

Yine Pamukoğlu Paşa “yürütecekleri siyasetin 1945 den kalma ideolojilerle ilgilerinin olmadığını siyasette 360 derecelik bir açılarının olduğunu, bu açının a sağ, sol, merkez ve orta olduğunu belirterek her düşüncedeki, herkesimdeki insanları kucaklayacaklarının işaretini vermiştir.

Diğer taraftan Paşa Atatürk’ün 1923 de Adana da yaptığı konuşmasından alıntı yaparak kurulacak hükümetlerle ilgili görüşünü açıklıyor:

Hükümetlerin iki amacı vardır, birisi milletin korunması, ikincisi ise milletin refahının sağlanmasıdır. Bu iki şartısağlayan hükümet iyi, sağlayamayan ise kötüdür.

Pamukoğlu Paşa’nın söylemleri böyle. Görüldüğü kadarıyla Efsane Paşamız bu kez gerçekten Türk halkını ve Türkiye’yi yönetmeye talip. Milletin korunmasına ve refahının artırılmasına talip.

Edinilen ilk izlenimler Paşaya ve partisine büyük bir teveccüh var. Paşa koyduğu hedeflere emin adımlarla yürüyecek gibi görünüyor.

Efsane Komutan’a inanan, güvenen, bu harekete destek verecek, elini taşın altına koyacak, “çorbada tuzu” olacak;

Destek vermeyen, şüpheyle ve tereddütle bakanlar ise “bekleyip görecekler”.

Sevgili Paşam, Girdiğiniz siyasi arenada başarılar diliyor, Türk milletinin “Göğsünün nefes alması için beklediği rüzgarı" yakalamanız umuduyla…

Sonsuzluk(Osman Özeker)

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..