Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Efsane nerelerde…

Efsane nerelerde…
 

"Sevdanın Ligi Olmaz" -Tatangalar-


Türk Futbolunda Sakaryaspor dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen sözcükleri düşündüğümüzde ne kadar büyük bir kulüp olduğunu görürüz Sakaryaspor’un, 1965 yılında Adapazarı’nda kurulan Yeşil-Siyahlı takım şehrin ruhunu sahalara yansıtmış ve şimdilerde efsane olarak anılmaktadır.

*** **** ***

Sakaryaspor’un geçmişine baktığımızda Süper Lig’te fırtınalar estirdiği günleri ve üç büyük takımlar ile kıyasıya yaptığı mücadeleleri hala hafızalarımızda, geçen yıllara rağmen ayakta kalan efsanevi kulübün ambleminde Sakarya Nehrinden almıştır. Türk futboluna kazandırdığı isimler ise ne kadar büyük bir camia olduğunu göstermektedir. Sakaryaspor ile tanınmış eski futbolcularına baktığımızda mutlaka tanıdığımız ve akıllarımızda kalan futbolcular olduğunu göreceğiz.

*** **** ***

<ı>

<ı>

<ı>Eski Sakaryasporlu futbolcular; Kemal Yıldırım, Pıçır İsmet, Musa Çetiner, Paşa Hüseyin, Altınkafa Muammer, Birol Saatçi, Zafer Göncüler, Ceyhun Güray, Şenol Çorlu, Nezihi Tosuncuk, Recep Çetin, Oğuz Çetin, Aykut Yiğit, Coşkun Demirbakan, Aykut Kocaman, Turan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu, Hakan Şükür, Rahim Zafer, Şaban Yıldırım, Ümit İnal, Aygün Taşkıran, Onur Karakus, Vedat Uysal, Ali Çebi, Veysel Beşik, Mohamed Ali Kurtuluş, Yasin Çelik, Tuncay Şanlı, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Gökhan Kaba, Aytaç Ak, Süleyman Akgün, Orhan Namaz, Ersin Kaymaz, Nihat Demirci, Mustafa Çekin, Kemal Yıldırım, Mustafa Pektemek, Hayati Yıldız, Yaser Yıldız, Hasan Kemal Özdemir (Rambo), Bülent Uygun, Luis Martinez, Franco Dario Cangele gibi isimler Sakaryaspor ile Türk Futbolunda adını duyurmuştur.

*** **** ***

Bu efsane takım 45 yıllık geçmişine rağmen günümüzde şuanda TFF 2.Liginde bir üst lige çıkma mücadelesi vermektedir. Sakaryaspor’u bilen kişiler 90 yıllarda aldığı başarıları hatırlar şuanda yakın tarihini hatırlatmak gerekirse 2008-09 sezonunda Bülent Yılmaz başkanlığında Bank Asya 1. Liginde mücadele eden Sakaryaspor şehrin gözü önünde ligden düştü. 2009-2010 sezonunda İsmail Gürses ve yönetiminin göreve gelmesiyle TFF 2. Ligi’nde ligden çıkmak için mücadele ediyor. Düştüğü 2. Ligde de teknik direktör arayışları ile büyük bir zaman kaybeden Sakaryaspor sonunda aradığı hocayı buldu. Halen istediği istikrarı sağlayamayan efsane takımın bir üst lige çıkması bir sonraki sezona kaldı gibi gözüküyor.

*** **** ***

<ı>

<ı>

<ı>Sakarya’da birlik yok

Sakarya’daki spor basınında olduğum zamanlar kulüp içinde olup bitenlerden gazeteci olarak haberimiz oluyordu. Bundan önceki Bülent Yılmaz yönetimi ve şimdiki başkan İsmail Gürses ve yönetimin değindiği ortak bir konu şehirde birlik yok. Bunu söylemeleri taraftar anlamında değil. Sakaryaspor kulübüne destek olacak “iş adamları üzerlerine düşen görevi yapmıyorlar” şeklindeki söylemlerde iki yönetimde duymak mümkündü. Peki, neden şehrin markası olan Sakaryaspor’a destek verilmiyor? İşte burası tamamen siyasi… Olaylar ve ayrıntıları çok geniş bir konu Sakarya halkı bu kişileri ve kulübe engel olanları biliyor.

-

Sonsöz: Sakaryaspor’u durumunu bir cümle ile özetlemek gerekirse; Siyasetin külleri Sakaryaspor’u yıktı.Demek isteğim spora siyaset bulaşmamalıdır. Fakat ülkemizde spor’un karşılığı siyaset olmuşta bizim haberimiz yok…

-

(*) Koyu işaretler ile belirtilmiş futbolcular Sakaryaspor altyapısından yetişmiş ve Türk Futbolunun önde gelen isimleri arasında yer almaktadır.

-

SAMET SERBEST

<ı>S&S (Her Zaman Önde)

Serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..