Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '08

 
Kategori
Sinema
 

Efsane olmak ister misin?

Efsane olmak ister misin?
 

Dünyada kalan, yaşayan tek insan sensin.

Kendi kendine yalnız olduğunu hatırlamamak için ya tek arkadaşın olan köpeğinle vakit geçiriyorsun, ona bebeğinmiş gibi bakıyorsun, onu kaybetmekten ölesiye korkuyorsun ya da kendi kendine yalan olduğunu bildiğin tuhaf oyunlar oynuyorsun.

Her gün bütün radyo kanallarından yalnız olduğunu bildiğin dünyaya mesajlar gönderiyorsun. "Oralarda bir yerlerdeyseniz" diyorsun "oralarda bir yerlerdeyseniz size her türlü yardımı yapmaya hazırım, her gün öğle saatlerinde ... limanında sizi bekliyor olacağım, güneşin tam tepede olduğu zaman..."

Umut sizi ayakta tutuyor, o umudun boş bir umut olduğunu bile bile.

Sonra bir gün kader seni tuhaf bir oyunun içine çekiyor. İşte tüm macera asıl o zaman başlıyor. Yalnız olmadığını anlıyorsun ve sevgili dostunu kaybediyorsun, kendi nefesinin sesinden ürküyorsun, kendi kalbinin atışından bile.

İşte size güzel bir film daha... Bence mutlaka izleyin. Filmin üçte ikisini sadece Will Smith ve köpeği tek başına götürüyor. Bence harika bir performans sergiliyorlar.

Will Smith bana gerçek bir aktör olduğunu gösterdi bu filmde. Bence bu performans ödüle layık, kim ne derse desin.

İnsanın kendi eliyle kendi geleceğini nasıl mahvettiğini anlatan klasik bir konusu olsa da insanda derin ama garip bir etki bırakmaya yetiyor.

Ve filmde Will, insanoğlunun geleceğini kurtarmak için canını bile feda etmekten kaçınmıyor, bütün zamanını dünyayı ve insanı bu hale getiren o korkunç virüsün sonunu hazırlamak için neler yapabilirimlerle geçiriyor.

En sonunda da başarıyor. İşte o zaman da efsane oluyor.

Mutlaka izleyin. İyi seyirler...
 
Toplam blog
: 77
: 939
Kayıt tarihi
: 13.01.07
 
 

1979 Giresun doğumluyum. Kendimi bildim bileli kalabalığı sevmem. İnsanlara karşı mesafeliyimdir. He..