Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '10

 
Kategori
İnançlar
 

Efsane Umre’ye gitti

Efsane Umre’ye gitti
 

Allah tarafından yaratıldığını gören insanlar akın akın hak din olan İslam'a yönelmektedir.


Mike Tyson Umre ziyaretinde

<ı>Ünlü boksör Mike Tyson Umre ziyaretini gerçekleştirmek için Mekke ve Medine'ye gitti.

Müslüman olan eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, umreye gitti. Suudi Arabistan'da takke giyip, ihrama giren ünlü boksörün umre fotoğrafları basına szdı.

İhrama girdi, takke taktı

Tyson, Suudi Arabistan ziyaretinde Mekke ve Medine'ye giderek umre ziyaretini gerçekleştiriyor. Suudların büyük ilgi gösterdiği ünlü boksör, kutsal topraklara ayak bastığı andan itibaren ihrama girdi ve kafasına bir takke taktı. Cuma günü Medine'ye giden Tyson, Hazreti Peygamberi ziyaret etti. Ardından Mekke'ye geçti. Kuba Camii'nde namaz kılan Tyson, İslam Üniversitesini de ziyaret etti.(SABAH)

Son otuz yıldır dünya genelinde hem Müslümanların sayısında hem de din ahlakına ve maneviyata yönelişte istikrarlı bir artış söz konusudur. Evrenin ve canlılığının kökeninin kör tesadüfler olmadığını, tüm varlıkların üstün güç ve kudret sahibi Yaratıcı, yani Yüce Allah tarafından yaratıldığını gören insanlar akın akın din ahlakına, dolayısıyla hak din olan İslam'a yönelmektedir. Bazen bir gazete kupüründe, bazen bir televizyon haberinde duymaya başladığımız bu yönelişle ilgili gelişmeler ardarda sıralandığında, yaşananların ne kadar olağanüstü olduğu görülecektir. Çoğu zaman sadece gündem maddelerinden herhangi biri gibi sunulan bu gelişmeler, aslında dine yönelişin dünya genelinde çok hızlı bir şekilde arttığının çok önemli işaretleridir.

Yaşanan tüm bu gelişmeler Kuran'da bildirilen,

"İnsanların Allah'ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde, hemen Rabbini hamd ile tesbih et ve O'ndan mağfiret dile." (Nasr Suresi, 2-3)

Ayetlerinin tecelli edeceği vaktin çok yakın olduğunu, hatta yaşanmaya başlandığını göstermektedir. Allah bu vaadini muhakkak tamamlayacaktır. İman edenlerin yapması gereken ise bu gelişmelerde ellerinden geldiğince pay sahibi olmaya gayret etmektir.

dunyadadinedonus.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..