Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '06

 
Kategori
Futbol
 

Efsaneler asla ölmez

Efsaneler asla ölmez
 

Evet Efsaneler hayatta doğarlar, efsane olurlar ve ölmezler, belki vücutları toprak olur, bu diyardan göçerler ama onlar, dünya var olduğu sürece de efsane olarak yaşarlar.

Puşkaş da futbolda Macaristan’ın efsane olmuş bir futbolcusu olarak, 17/11/2006‘da hayata gözlerini kapadı. Yaşamı boyunca iki milli takımda (Macaristan ve İspanya) oynayan, Ferene Purczeld, küçük yaşta yaptığı Kick Boks sayesinde o müthiş sol ayağınla uzakan attığı sert şutlarla adını duyurmuş, kalecilerin korkulu rüyası olmuştur. Sol ayğı ile birlikte kafa hakimiyeti çok iyi olan Puşkaş, şişko ve göbeki görüntüsüyle ilk görenler futbolcu olamayacağını, bu vücutla top oynanamayacağını düşünse de müthiş sol ayağı ve aklı ile futbol da efsane olmuştur. Biz onu hep bir kaç kare siyah beyaz filimde seyredip gördük, onun yetenekleri günümüzde bir futbolcuda olsa, herhalde şimdi tek konuşulan futbolcu o olurdu.

1950/1956 yılları arasında Macaristan Milli Takımı ile peş peşe 32 maç yenilmeme rekorunu kırarak, hala kırılamayan rekoru ile tarihe geçmiştir.

1956'da O efsane kadroyu İnönüde 3-1 yendiğimizde tek golü yine Puşkaş atmıştır. O maç için Milli futbolcumuz Lefter, ”Beton Mustafa Puşkaş’ı tutuyordu. Sonra yerine Beykoz’lu Turan girdi. Turan bir pozisyonda topu sektirdi, top Puşkaş’ın önüne sol ayağına denk geldi. O da köşeye vurdu. Sol ayağı asla affetmez” demiştir.

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük te yapan Puşkaş, en büyük başarıyı da Yunanistan takımı Panathinaikos’u 1971 de Avrupa Kupa Galipleri Kupası finaline taşıyarak yapmıştır.

Futbol da efsane olmak, sadece iyi futbol oynayarak olunmaz ayrıca bunların yanında iyi bir karaktere de sahip olunması gerekir. Puşkaş da böyle bir futbolcuydu..

Puşkaş Dünya Futbolundaki efsane futbolcular kadrosuna girmiş bir yetenekti... Efsaneler asla ölmezler...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..