Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '06

 
Kategori
Kitap
 

Efsunlu aşklar

Efsunlu aşklar
 

Tahar Ben Jelloun’un onsekiz öyküden oluşan “ Efsunlu Aşlar “ kitabını okurken, öykülerinin büyülü dünyasına dalıyorsunuz.

Aşk’ın ihanete dönüştüğü, kuşkunun ruhları nasıl kemirdiğini, insanların sorunlarla başa çıkamadıkları zamanlarda, kurtuluşu falcılarda aradıklarını görüyorsunuz. Fas toplumunun bizim toplumumuzla benzeşen özellikleri sizi kitaba daha da çok bağlıyor. Dedikodu, arkadan konuşma, rüya yorumlatma, hepsini öykülerinin içinde okuyuculara sunuyor. Bizlerin dünyasından pek de farklı olmadığını anlıyorsunuz.

Yazar Fasda doğup büyümüş daha sonra Fransa’ya göç etmiştir. Bu yüzden Fas’ın gelenek ve göreneklerini, insanların yaşayış biçimlerini, öykülerine çok iyi yansıtmış. Yabancılık çekmeden okumamızın bir nedeni de kendi yaşantılarımızdan sahneler bulmamız.Toplumu gözünü kırpmadan eleştiren, CESUR bir yazar.

Kitaptaki öykülerden biri olan “ Zanlı ” günümüzde Müslümanların dünyada, istemeden ve farkında olmadan içinde bulundukları durumu çok etkileyici bir biçimde anlatıyor.

Öyküleri okurken bir erkeğin hayalleri, olaylara bakış açısı, onun kelimeleriyle birleşiyor. (her ne kadar kadın gözüyle anlatılan öyküler olsa da ) Bunlar çeşitli olaylarla harmanlanınca o kadar da batmıyor.

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..