Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Ege, okula gidecek

Ege, okula gidecek
 

Tüm Ege'lere ...


- Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk olmanın gururunu duyan, vatan ve milletini seven; millî, ahlakî ve insanî değerlere sahip olacak.

- Demokrasi ilkelerini benimsemiş; yapıcı, yaratıcı, hür ve ilmî düşünce ve sorumluluk duygusuna sahip kişi olarak yetişecek.

- Millî ve sosyal hayata etkin bir şekilde katılacak; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaş olarak yetişecek.


- Hür ve bilimsel düşünecek.

- Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip olacak.

- Geniş bir dünya görüşüne sahip olacak.

- İnsan haklarına saygılı olacak.

- Kişilik ve teşebbüse değer verecek.

- Topluma karşı sorumluluk duyacak.


- Millî kültür değerlerini tanıyacak, takdir edecek; çevresinde benimsemesini ve kazanılmasını sağlayacak.

- Başkaları ile iyi ilişkiler kuracak, iş birliği içinde çalışabilecek, çevresine uyum sağlayabilecek iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetişecek.

- Bulunduğu çevrede eğitim, kültür ve sosyal etkinlikler yaparak; millî kültürün benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olacak.

- Kendisinin ve toplumun meselelerini tanıyacak, çözüm arama alışkanlığı kazanacak.

- Kendisinin, ailesinin - toplumun sağlığını ve çevresini korumak için gereken bilgi ve alışkanlıkları kazanacak.

- Araç ve gereç kullanarak sistemli düşünmeyi, çalışma alışkanlığı kazanmayı, estetik duygularını geliştirmeyi, hayal ve yaratıcılık gücünü arttırmayı öğrenecek.

- Üretici olarak geçimini sağlamasını ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunması için bir mesleğin ön hazırlığını yapacak.

- Serbest zamanlarını verimli değerlendirecek, öncelikle enerjiden ve artık malzemeden savurganlığa kaçmadan yararlanmayı kavrayacak.


- Farklı görüş, anlayış ve çalışmaları hoşgörü ile karşılayacak.

- Sosyal ilişkilerinde anlayışlı, saygılı ve ölçülü olacak.

- Ferdî veya arkadaşlarıyla çevresindeki sorunlarla ilgilenecek; bunları çözücü nitelikteki projeler geliştirecek ve yürütecek.


- Türk Vatandaşlarının ve Türk Toplumunun refah ve mutluluğunu arttıracak; milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı destekleyecek ve hızlandıracak.


Oğlum Ege, beni mahcup etme!

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..