Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Ege'den bir demet Rüzgar

Ege'den bir demet Rüzgar
 

BONCUĞUM


Ege’ye gidiyorum her yaz. İstanbul’dan ayrılmanın burukluğu ile Ege’ nin  huzurunun  yüreğimde  çarpışmalarını yaşıyorum .

Oldukca kırsal, medeniyetin on dakika ilerisindeyim.  Gözümün alabildiği yere kadar zeytinağacı, ne olduklarını  bilemediğim envayi çeşit kuşun birbirine karışan sesleri . Sabahleyin ağaçkakan kuşunun ağaca  vuruşu sert bir yankı yapsa da diğer canlıların müzikal sesi sert vuruşlarla karışıp müzik ziyafetine  dönüşüyor .

Gece kuşları bir farklı öter buralarda. Akşamları başkadır. Gecenin karanlığında uzaktan bir ağustos böceği, hemen yanınızdan geciveren gece kuşları, bazen bir dama  konan baykuşun ötüşü alır götürür sizi .

Gecenin sesini hep sevmişimdir. Yıldızların altında bazen yanınızdan geçen bir köpek , ayağınıza sürtünüveren kedi, otların arasında florasan gibi parlıyan ateş böcekleri ve sessizce gecenin karanlığına dalıveren bir kirpi….

Denizin dingin duruşu içinde gözle görülen minik balıkları, onların ufak ufak ayağınıza dokunuşları bile ayrı bir zevktir buralarda …

Bunun dışında en güzelinden derin  bir sessizlik, sarmış sarmalamıştır  yorgun ruhunuzu .

 
Toplam blog
: 9
: 567
Kayıt tarihi
: 16.02.11
 
 

Mersin'de doğan sanatçı, Marmara Üniversitesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldu. Bir ç..