Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Ege rüyası

Ege rüyası
 

Güneşin batışını izlemek bir başka güzeldir Ege’de.

Ege’de güzeldir güneşin batışını izlemek ama Eagen Dream Resort’ta izlemek ise bir başka güzeldir.

Karşıda görünen Kos, Kardak, Çatal adalarıdır ve irili ufaklı birçok kaya parçalarıdır denizin içinde duran, çoğu kez de yüzdüğünü sanırsınız…

Doğal dokuyu bozmadan kıyıyı zenginleştirmek zor olsa gerek. Arkasındaki mandalina bahçesi sizi bambaşka rüyalara sürüklüyor. Ben ondan aldı adını diyorum Aegean Dream.

Elini uzatsan Ege Denizi avuçlarının içine dolacak gibi…

Rüzgârın serin esintisi yüzünüzü okşarken yazın kavurucu güneşinin etkisini bile duymazsınız.

Hele o iç verandalar; işte orada en güzel rüyaları görebileceğiniz benzersiz yerler. Dışarıdaki sıcak havayı duyumsamanız olası bile değil. Her yer güneyin gelin tacı olan begonvillerle bezenmiş. Hasır sandalyeler, kanepeler, koltuklar sizi bekliyor. Genelde kentlerdeki otellerde rastlanan iç verandaları bir kıyı otelinde bulmak çok hoşuma gitti.

Karşımda otelin ön büro müdürü Mustafa Bülent Polat otelin hizmette sınır tanımadığını anlatıyor. “Müşterinin gereksinimi ne olursa olsun anında yerine getirmeye çalışırız. Bunun için bir kez gelen müşteri gelecek yılda bizi tercih eder. Bu da bizi her yıl kalitemizi artırmaya sevk eder.”

Ben ise güneşin doğuşunu seyrettiğimi düşlüyorum. Arkadaki tepeden ağır ağır ışıklarını karşı adaların üzerine nasıl serpiştirdiğini düşünüyorum. Resimdeki kız gibi tek ayağımın üzerinde, ellerim başımın üzerinde denizin içindeki irili ufaklı ada parçalarına doğru dalıp gidiyor gözlerim.

Mustafa Bey anlatıyor ben Ege rüyasının içinde dolaşıyorum. “Otelimiz 2004 yılında hizmete açıldı. Acentelerle anlaşmalarımız var. Şu anda gelecek yıl için satışlarımız devam etmektedir. Biz sezonu Mayıs ayı başında açıyoruz. Genelde %90 doluluk oranında hizmet veriyoruz. Doğal olarak açma ve kapama maliyetimiz yüksek. Otelimizde hizmette sınır yok. Müşterinin gereksinimleri ne olursa olsun yerine getirmeye özen gösteririz. Kış döneminde kongre turizmine hizmet verebiliriz aslında.

Otelimiz Bodrum’un içinde olsa hizmet çeşitlerimizi artırarak kışın da hizmet verebiliriz. Havaalanına ve kent merkezine yakın olmadığımız için hizmet çeşitliliğimizi artıramıyoruz.

Biz burada turizmi sattığımız için bir çeşit ihracat yapıyoruz. Turizmi etkileyecek durum ekonomik etkenlerdir. Faizin bu denli yüksek olduğu bir yerde denge kurmak çok zor. Turiste verdiğimiz her hizmet ihracattır. İşletmenin yaşaması için para kazanması gerekmektedir. Bu gördüğünüz işletmede 150 civarında personel çalışmaktadır. Bu da ortalama 1000 kişiye istihdam yaratmak demektir. Böyle bir işletmenin yurt ekonomisine katkısı ve kalkınmada ki yararı büyüktür. Biz burada turizmi pazarlarken yörenin tarihini, kültürünü de pazarlıyoruz. Yöresel yemekler, tarihle içi içe olan doğal güzelliklerimiz sunduğumuz özenle seçtiğimiz hizmetlerimizden en önemlilerinden birisidir. Sunduğumuz hizmetler ve aktiviteler saymakla bitmez. Her yıl da yenilerini sunmakla gurur duyuyoruz.”

Mustafa Bey’in alçak gönüllülükle anlattıklarını oteli gezerken heyecanla izledim. Otelin içinde sürekli bir devinim vardı. Her yaştan insana hitap eden aktiviteler müşterinin hizmetine sunulmuştu. Deniz kıyısı, havuz başı, spor salonu, çay salonları güneşin son ışıkları ile geceye hazırlanıyordu. O akşam Türk Gecesi varmış. Hazırlıklar her yerde sessiz ve hızlı olarak devam ederken biz de oradan ayrılıp, Mustafa Beyi yoğun işleri ile baş başa bıraktık.

Ege’nin serin suları güneş ışıkları ile nasıl oynaştığını, portakal bahçelerinin arasında, el sallayınca yakalayacak kadar yakın olan adaların suya vuran aksini görmek istiyorsanız siz de bir tatilinizde Egean Dream’e uğrayıverin.

Egean Dream Resort Hotel Turgutreis

Tel: +90 252 382 88 98.

 
Toplam blog
: 222
: 1359
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

Matematik öğretmeniyim. Liselerde okutulan MEB Talim Terbiye Kurulundan onaylı matematik ders kit..