Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '08

 
Kategori
Üniversiteler
 

Ege Üniversitesi, Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi

Ege Üniversitesi, Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi
 

Aliağa'da üniversite yerleşkesi...


Üniversiteler, birer bilim yuvası olmasının yanısıra, bulundukları yörenin batmayan güneşleridir.

Aliağa ilçesi İzmir metropolünün en büyük kenti olduğu gibi, ülke ekonomisinin altın yumurtlayan dev sanayi kuruluşlarının barındığı bir bölgedir.

Aliağa'nın parlayan yıldızlarından biri de Ege Üniversitesine bağlı ,Bergama Meslek Yüksekokulu'nun üç bölümünün yer aldığı, Aliağa Yerleşkesidir.

Tekstil Bilim Dalında ülkemizin yetiştirdiği önemli bir bilim adamı olan, Prof.Dr.Erhan Kırtay Beyefendinin müdürlüğüyle başlayan genişleme çabalarıyla, PETKİM ve TÜPRAŞ gibi önemli kuruluşlarımıza da teknisyen yetiştiren Aliağa yerleşkesi'nin bugünkü modern yapılaşması gerçekleşmiştir.

İzmir-Aliağa ve Bergama arasında yılmadan koşturan müdürümüz, değerli bilim adamı, Prof.Dr.Erhan Kırtay'ın ülke gençleri için canla başla çalışması, tüm yöneticilerimize örnek teşkil etmektedir...

Şimdi sıra, Aliağa'lı iş adamlarının ,fabrika patronlarının,yönetim kadrolarının ve halkın üniversitesine ,bütün güçlerini kullanarak sahip çıkması zamanıdır.

Aliağa Yerleşkesinde okuyan yüksekokul öğrencilerinin barınacağı bir öğrenci yurduna ihtiyaç vardır.

Zira tüm öğrenciler ,değişik mahallelerde,apartman katlarında barınmak zorunda kalmışlardır.

Sayıları 75 civarında olan bu gençlerimiz için bir yurt yapılana kadar geçici sürede de olsa kentimizde atıl durumda olan eski hastane, Petkim misafirhanesi, Tüpraş dinlenme tesisleri gibi mekanlar değerlendirilebilir.

Bergamalı hayırsever Yusuf Perin gibi eğitim gönüldaşlarına ihtiyaç vardır.

**********

Şimdi biraz da üniversitemizi tanıyalım...

Bergama Meslek Yüksekokulu, 1994 yılında Ege Üniversitesi Senatosunun 25.02.1994 tarihli kararı ile kurulmuştur.

Kurucu Müdür olarak Prof. Dr. Hüseyin VURAL atanmış ve 1995 yılına kadar müdürlük görevine devam etmiştir.


2001 yılında Prof. Dr. Erhan KIRTAY ,Meslek Yüksekokulu’na Müdür olarak atanmış, 16.12.2003 tarihinde resmi açılışı yapılan yeni binaya taşınılmıştır.

Prof.Kırtay, bu gün de müdürlük görevini başarıyla yürütmektedir.

2002 yılında gerçekleşen MEB-YÖK işbirliği çerçevesinde sınavsız geçişle Elektrik, Endüstriyel Elektronik, Kimya, Makine ve Muhasebe Programları’nın ikinci öğretimleri açılmıştır.

Bu programlar 2007 yılına kadar Aliağa Çok Programlı Lisesi’nde eğitim görmüştür.


Aliağa Belediyesi tarafından Meslek Yüksekokulumuza devredilen Terminal binası restore edilerek 12.12.2007 tarihinde Meslek Yüksekokulunun Aliağa Yerleşkesi olarak hizmete girmiştir.

Aliağa Yerleşkesi’nde ikinci öğretim programları mevcut olan Kimya, Elektrik ve Makine Programlarının örgün öğretimleri de 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlamıştır.

Meslek Yüksekokulumuzun Bergama Yusuf Perin Yerleşkesi’nde; Toplam 2500 metrekarelik kapalı alana sahip iki bina ve bu binalarda:

    20 derslik 280 ve 70 kişilik ses sistemli, projeksiyonlu iki konferans salonu 30 ve 40 bilgisayarlı , projeksiyonlu iki bilgisayar laboratuvarı Teknik çizim laboratuvarı Tekstil-Konfeksiyon atölyesi Restorasyon–Konservasyon laboratuvarı İklimlendirme laboratuvarı Mantarcılık laboratuvarı Seracılık laboratuvarı Fotograf laboratuvarı Endüstriyel Elektronik laboratuvarı Endüstriyel Otomasyon laboratuvarı İklimlendirme- Soğutma laboratuvarı Kütüphane mevcuttur.





    Elektrik Programının Amacı:
    Elektrik, elektronik devre ve bileşenlerinin temel ilke ve prensiplerini bilen, Yarı iletken anahtarlama elemanları ile elektrik makinelerini ve güç sistemlerine kumanda edebilen, Elektrik elektronik sistemlerinin bakım ve arıza bulma tekniklerinde bilgi ve uygulama yeteneği olan, Elektrik makinelerinin sargı yapısını ve projelendirilmesini bilen, Bilgisayar destekli çizim olanaklarını kullanarak baskı devre ve tesisat projelerini çizebilen, Modern kumanda devrelerini tanıyan, programlanabilir mantık kontrol cihazlarını (PLC) kullanan, Elektrikte uygun ölçme yapma ve test yöntemlerini uygulama pratiği olan, Elektrik devrelerinde kullanılan elektrik kontrol üniteleri ve güç sistemleri hakkında bilgi ve uygulama tecrübesi olan, Elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı ve tesisat planları konusunda bilgi sahibi olan elektrik teknikerleri yetiştirmektir

Kimya proğramının amacı:

Kimya teknolojisine nitelikli ara eleman yetiştirmektir.Genel olarak,Temel Kimya ve Kimyasal Teknoloji olmak üzere iki dalda verilen deslerde, Kimya 'nın temeli öğretilerek teknoloji alanında uygulanma yöntemleri öğretilmektedir.

Kimya Mühendisliğine hazırlayıcı bilimsel öğretim yöntemleriyle, öğrencilerin Kimya Mühendisliği eğitimi veren fakültelere DGS ile geçişlerine olanaklar verilmiştir.

Kimya Bölümü öğrencileri, DGS'de üstün başarı göstermişlerdir.Bu başarıda öğretim üyelerinin payı çok büyüktür.


Meslek Yüksekokulumuzun mevcut 17 programından 6 tanesi (Makine, Makine İ.Ö., Kimya, Kimya İ.Ö., Elektrik, Elektrik İ.Ö.) Aliağa Yerleşkesi’nde,

12 program ise (Restorasyon –Konservasyon, Seracılık, Mantarcılık, Tekstil, Tekstil İ.Ö., Muhasabe İ.Ö., Endüstriyel Elektronik İ.Ö., İklimlendirme-Soğutma, Turizm ve Otel işletmeciliği, Endüstriyel Otomasyon, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama) Bergama, Yusuf Perin Yerleşkesi’nde bulunmaktadır.

Ege Üniversitesi’nde, tüm Fakülte ve Meslek Yüksekokulları arasında öğrenci sayısı bakımından 3. sırada, sadece Meslek Yüksekokulları arasında 2. sırada, periferde bulunan Meslek Yüksekokulları arasında ise 1. durumdadır.

Meslek Yüksekokulumuzda 1 Profesör, 4 Yardımcı Doçent, 2 Doktor ve 12 Öğretim Görevlisi, 8 Memur, 2 Teknisyen, 1 Hizmetli, temizlik işleri ile sera, laboratuarlar ve bürolarda çalışan 13 Şirket Elemanı, 10 Güvenlik Görevlisi bulunmaktadır.

**********

Aliağa'da yaşayan bir öğretim görevlisi olarak bu güzellikleri sizlerle de paylaşmak istedim...

Ne mutlu okuyup yücelene...Ne mutlu okumak isteyenlere yardım elini uzatanlara !..

Dileğimiz,çocuklarımız,gençlerimiz okumakla kalmasın;mesleklerini idame ettirecek ve mutlu olacakları işlerini de bulsunlar...

İnsana yapılan yatırım en yüce yaklaşımdır...

''Bir ülkenin değeri, hisse senetleriyle değil;hissi senetleriyle ölçülür.'' (S.Akın)

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..