Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '09

 
Kategori
İzmir
 

Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi -Jai guru deva om

Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi -Jai guru deva om
 

Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi - 24 Eylül 2009- Tarihi Havagazı Fabrikası (foto SmyrNazan)


Hey Jude, dont make it bad.
Take a sad song and make it better.
Remember to let her into your heart,
Then you can start to make it better.
............

Geçen hafta, yaylı enstrumanlarıyla barış ve sevgi dünyasını en güzel biçimde yorumlayan Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi, seçkin bir izleyici topluluğunun coşku dolu alkışlarıyla karşılandı. Sunucumuz Mehmet Yıldız da klasik Beatles kostümü içinde, konserin kavramıyla bütünleşiyordu.

İzmir'de bu çim konseri yalnız Beatles parçalarından oluşuyordu. Evrene Across The Universe'i dinleterek olası başka varlıklara yerimizi belli ettiler diye, SETI (Dünya Dışı Zeka Araştırması) adlı bir kurumun Nasa'ya kızdığını duymuştum. Tarihi Havagazı Fabrikası'nın görkemli ortamında, en güzel İzmir gecelerinden birinde Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi'nin çaldığı Beatles besteleri, dinletiyi izleyen yıldızlarca Liverpool üzerinden, kim bilir hangi galaksilere ulaştırıldı! Julie Taymor'ın 2007 yapımı Across The Universe'i, o yılın etkileyici filmlerinden biri olarak kalmış, belleğimde. Jude ile Lucy'nin serüvenlerini, savaş karşıtı devinimlerini izlemiş, film boyunca 33 tane Beatles bestesi dinlemiştik.
...........
Across the universe
Jai guru deva om
Nothing's gonna change my world,
Nothing's gonna change my world.

Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi, 1. kemanda Hakan Özaytekin, 2. kemanda Tolga Akın, viyolada Alp Gültekin, çelloda Arzu Gök ve kontrbasta Bülent Oral'dan oluşuyor. Aslında çalışması ve hazırlanması çok zor bir repertuar oluşturduklarını düşünüyordum, tanıtım yazılarında da bu vurgulanmış. Alp Gültekin'in kurduğu bu oda müziği topluluğu, yıllardır düzenli olarak çalışıp yaz kış konserler vermekte... 24 Eylül akşamı ilk parçaları arasında Girl'ü duymak çok hoşuma gitti. Çektiğim fotoğraflardan birinde, Arzu Gök'ün sehpasından Hey Jude'u zumlamışım, sevdiğim karelerden biri oldu.

Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi'ni başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, müzik yolculuklarında nice verimli yıllar diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yarınki sinematek izlencesinde Robert Bresson'ın 1959 yapımı Pickpocket (Yankesici) adlı filmi yer alıyor. Ancak bir hafta öncesinden öğrenebildiğimiz sürpriz çim konserlerinin (olasılıkla sondan bir öncekisi) bu perşembe saat 21:00'de Mavi Siyah Flamenko Topluluğu (http://www.mavisiyah.net) konseri. Bas gitarda Abdurrahman Tarikçi, flütte Ahmet Bozacı, neyde Bilgin Canaz, gitar ve vokalde Burak Altuni, perküsyonda Mert Baycan ve Bülent Bıçakçı. Bizden sonra 7 Ekim'de konser verecekleri Kastamonu Üniversitesi'ne gidemesek de 8 Ekim 2009'da topluluğu bir kez daha TRT Ankara Radyosu'ndan dinleyebiliriz.

Ekim ayı izlenceleri kesinleşmeye başladı. İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Melek Ökte Sahnesi'nin restorasyon sonrasını çok merak ediyorum. Mybilet'te oyunların biletleri satılmaya başladı. Yenikapı Tiyatrosu'nun çok güzel bir girişimi duyuruldu, basına ve kamuya, "Vasıf Öngören Sanat Merkezi" projesinin oluşturularak "Tiyatro Sanatını Araştırma İnceleme Bilim Kültür Eğitim Derneği" (TİSAD) tarafından sonuçlandırıldığı açıklandı. Sanat Merkezi, 10-11 Ekim açılış etkinliklerine sanatseverleri bekliyor, 232 464 22 56 ile iletişime geçilebilir.

2009-2010 dönemi herkese başarı getirsin. Sağlık, esenlik dolu günlerimiz olsun.

 
Toplam blog
: 101
: 2403
Kayıt tarihi
: 18.11.07
 
 

İzmir'den merhaba! İzmir'de, Göcek'te, Marmaris'te, Milas'ta, Söke'de, Bodrum'da sonra yine İzmir..