Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur...

Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur...
 

Sırf bu cümle bile Atatürk’ün ne büyük bir zeka ve ileriyi görüş yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor. Onu hiç sevmeyenler (ki sevmekzorunda değiller), adını duyduklarında tüyleri diken diken olanlar, her fırsatta onu küçük düşürmeye, ulusun gözünden ve gönlünden düşürmeye uğraşanlar bir bakımdan haklılar. Kendi ufak beyinleri, sadece kendilerinin ve yandaşlarının çıkarlarını düşünmekten başka bir işe yaramadığı için onun ne demek istediğini bile anlamazlar. Akıllarınca özgürlük, demokrasi, insan hakları hatta yüce dinimizi bile kendi çıkarlarına alet edip onu karalamaya uğraşırlar. Zaman zaman, çıkar birliği içinde oldukları yobaz ve işbirlikçi kesimin sürekli pohpohlaması ve yağcılığı ile kendilerini dev aynasında görür, ortalıkta kasılarak dolaşır, ipe sapa gelmez sözler ederler. Bir süre sonrada yanlış yüzlerine vurulunca, “yok ben öyle demedim, çarpıtılmış” gibi kara mizah örnekleri ile karşımıza çıkarlar.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ ULUSUNDUR. Bu egemenliğin korunmasıve her daim yaşatılması için büyük Atatürk Cumhuriyet rejimini getirmiştir.

Günümüzde ülke yönetimi sacayak örneği, yasama, yürütme, yargı kurumlarının birbirleri ile uyumlu ama özerk çalışması ile sağlanır.

Oysa yapılmak istenen yasamanın diğer kurumların özerkliğini elinden alıp kendine bağlama gayretidir. Şimdi “yasamayı halk seçmiş, onlar halkın vekili olarak oradalar “ denebilir. Yargı ve yürütmenin yönetiminde olanlar da çok uzun yıllar çalışıp deneyim kazanarak o mevkie gelmiş kişilerdir. Halktır. Asildir. Vekil değildir.

Örneğin; Hüseyin Üzmez olayında hükümet bile rahatsızdır. Bunu sayın Nimet Çubukçu vasıtası ile dile getirmiştir. Adli tıp sırf yönetim yanlısı tanınmış bir kişiyi kurtarmak adına küçük kızın ruhsal durumu hakkında yetkili pedagog ve psikologlardan rapor almadan raporunu açıklamıştır. Ayrıca Sosyal hizmetler kurumu kız çocuğuna avukat tutmamış, rapora da çok geç (halkisyan ettikten sonra) itiraz etmiştir. Bu da gösteriyor ki yönetimi iktidarlarca atanan kurumlar yansız olmakta güçlük çekiyor.

Özellikle son yıllarda maalesef bu görüşü destekleyen birçok olay yaşanmaktadır. Eğer seçilmişler yargıyı ve yürütmeyi emirleri altına alırsa, ortada ne cumhuriyet, ne demokrasi, ne de halkın egemen olma durumukalır.

Başta belirttiğim ufak beyinliler Atatürk’ten bu kadar nefret etmekte haklı galiba…
 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..