Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Egenekon sanıkları neden aday gösterilmek isteniyor?

Egenekon sanıkları neden aday gösterilmek isteniyor?
 

Ergenekon ve Seçim


Bir ergenekon furyasıdır sürüp gidiyor. Bilmem kaçıncı dalgada göz altına alınanların, tutuklananların ardı arkası kesilmiyor. İddanamelerin bir türlü hazılanamaması ve davaların kalabalık nedeniyle bir türlü görülememesi, yeni davaların açılması vs. vs. vs. bir sürü sebeple hukuk işletilemiyor veya işletilmek istenmiyor. 

Önce olaya sanık sayısının çok olması yönünden bakarsak, eğer bir darbe planı varsa bu 3-5 kişiyle olmaz. Sanık sayısının fazla olması çok normal. Tutukluların toplumun gözünün önünde olan veya üst düzey yetkili kişiler olması da doğal. Bakkalla, manavla darbe olmaz. Tabi doğal dediklerimin tümü " eğer bir darbe planı varsa" şartına bağlıdır. 

Dün Sayın KILIÇDAROĞLU nun gazetelerde şu açıklamasını hep birlikte okuduk. " Savcılıktan sonra nükleer uzmanı mı oldu ?" 

Ne çıkardık bu cümleden, Ergenekon terör örgütü davasında savcılık yaptın hataydı, nükleer enerji konusunda da onay vermekle hata yapıyorsun. Tamam buna da amenna dedik. Burda da sorun yok. 

Çevirdik bir sayfa, CHP nin dün gece PArti Meclisi toplantısı vardı ve Sayın HABERAL ın CHP üyeliğine kabulü gerçekleştirildi. Muhtemelen birkaç gün sonra da Millet Vekili adayı olarak göreceğiz Sayın HABERAL ı. 

Sayın ERDOĞAN ı savcılık yapmakla itham eden bir Genel Başkan ın ve partisinin bu adımı çok vahimdir. 

Bizim adalet sistemimiz yavaş işliyor olabilir, kanunlarımızda eksiklikler olabilir, belki gerçekten bu dava siyasi bir davadır ve sebep olanlar cezasını çeker, belki de dava gerçekten haklıdır ve sanıklardan bazıları cezasını çeker. Fakat, tutuklu sanıklardan birini CHP bünyesine katmak ve muhtemelen de Milletvekili Adayı olarak göstermek yargıyı direkt olarak etkilemek, Sayın HABERAL ın mahkemeye çıkmasını, ifade vermesini engellemekten başka hiçbirşey değildir. Aklıma bir an için Sebahat TUNCEL in tutuklu bulunduğu dönemde Milletvekili seçilerek TBMM ye girmesi geliyor. Arasında ne fark var?O zaman Sebahat TUNCEL'e tepki gösterenler, şimdi aynı olayı kendileri yaparken haklı olduklarını mı düşünüyorlar ? 

Sayın BAYKAL ı özlemiyorum desem yalan olur. Bir siyasi oluşum, ilmeği kendi boynuna takmak için ancak bu kadar çaba sarfedebilir. Atı alan Üsküdar'ı geçmeden Sayın KILIÇDAROĞLU ve ekibi için sabah olması dileklerimle. 

Saygıyla kalın. 

 
Toplam blog
: 28
: 444
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

Merhabalar, Balıkesir de ikamet ediyorum. 30 yaşındayım. Muhasebe işi ile ilgileniyorum. Genel olara..