Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

20 Mayıs '12

 
Kategori
Beslenme
Okunma Sayısı
5890
 

Eğer keten tohumu seviyorsanız...

Eğer keten tohumu seviyorsanız...
 

Omega-3 yağları ısıtıldıkları zaman çabucak oksitlenirler ve besin değerlerini kaybedebilirler...

Bu sebeple eğer keten tohumundan faydalanmayı düşünüyorsanız, onu kavurarak kullanmamaya dikkat etmelisiniz...

Balık yağı satın alırken de soğuk presleme yöntemiyle üretilen ürünleri tercih ediniz.

Tavsiye edilen, keten tohumunu olduğu gibi değil de, kahve değirmeninde öğütüldikten sonra yoğurdunuza, salatanıza, hatta zeytinyağlılarınıza, çorbanıza ilave etmenizdir.

Keten tohumunun özellikle öğütüldükten sonra saklanması zordur, besin değeri azalmaktadır...

İşte bu sebeple, öğütülmüş keten tohumu en fazla 24 saat içerisinde tüketilmelidir.

Keten tohumu kullanacaksanız günde yarım tatlı kaşığıyla başlayarak miktarı yavaş yavaş arttırmanız yerinde olacaktır...

Gaz ve ishal yapma olasılığını unutmamalısınız...

Ayrıca yüksek oranda östrojen içerebileceği için meme kanseri yaşamışlığınız ya da riskiniz varsa, doktorunuza danışmadan keten tohumu kullanmamalısınız. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3631
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster