Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Eğer lig şimdi başlasaydı Galatasaray küme düşerdi!

Eğer lig şimdi başlasaydı Galatasaray küme düşerdi!
 

Bitse de gitsek!


Adına derbi denir miydi bilmiyorum ama tatsız tuzsuz bir maç izledik İstanbul İnönü Stadı’nda. Biri ligdeki hedefinden, diğeri tüm hedeflerinden uzaklaşmış iki takımın mücadelesinden daha da fazlasını beklemek iyimserlik olurdu zaten. 

Maç hemen hemen beklendiği gibi oynandı. Bence maçtaki en büyük sürpriz Galatasaray’ın yediği gollerde kaleci Aykut’un hatasının olmamasıydı. 

İlk yarıda her iki takım da zaman zaman rakibine göre daha iyi oynadılar. İkinci yarıya ise Beşiktaş hızlı başladı ve Galatasaray kalesinde üst üste tehlikeler yarattılar. 59 ve 60. dakikalarda arka arkaya gelen iki golden sonra oyun ortada bir hal aldı. 

Eğer yanılmıyorsam Galatasaray bu sezon geriye düştüğü hiçbir maçı kazanamadı. Galatasaray’ın güçsüzlüğünü en iyi anlatan şey bu olsa gerek. Öne geçtiğinde her rakip Galatasaray’ı bunaltırken, Galatasaray’ın geriye düştüğü her maçta kalan dakikalarda gol pozisyonu dahi bulamaması her şeyi anlatıyor. 

Eğer ligler şu anda başlamış olsaydı, Galatasaray "sezon başında formasıyla almış olduğu puanları" alamaz ve 34 hafta sonra küme düşerdi. 

Bülent Ünder Hoca ise, Galatasaray’ı değil, kendini düşünüyor! 

Sanırım Bülent Ünder bu sezon daha önce Galatasaray’ı hiç izlememiş olmalı. Mustafa Sarp’ın antrenmanlarda çok koşmasından falan etkilenmiş olmalı ki her maçta Mustafa Sarp sahada! Bu kadar faydalı oynadığına inanıyordu da ikinci golü yedirdiğinde neden sahip çıkmadı o halde? Hagi ile kupada Gaziantep, ligde Ankaragücü maçlarının 3-2 nasıl kaybedildiğini birisi Bülent Ünder'e anlatmamış mı? Ya Tugay ne işe yarar? Kimse kusura bakmasın, ben Tugay Kerimoğlu’nun da bu işlerde iyi olmadığını düşünüyorum. Bir görev verilecekse önce başka kulüplerde kendisini ispatlaması gerekir. Ona duyulan sevgi saygı başka, Galatasaray’ın menfaatleri başkadır. 

Ayrıca Bülent Ünder ne yapmaya çalışıyor ben anlamadım. Ahmet Kesim’i bu maç oynatmayacaksın da ne zaman oynatacaksın? Baroş gibi sarı kart görmeden rahatlamayan bir itiraz delisini sarı kartı gördüğü anda “derhal” yanına alıp Anıl’ı oynatmayacaksın da ne zaman oynatacaksın? Aydın Yılmaz’ı bugüne kadar hiç mi görmedin de ondan hala bir şeyler bekliyorsun? Fransız mı kaldın süper lige be hocam?!! 

Şu Beşiktaş taraftarını da tebrik etmek lazım. Bilet fiyatları yüksek, ne Beşiktaş’ın ne de Galatasaray’ın iddiası kalmamış ama taraftar yine tribünde, yine coşkulu. Helal olsun! 

Bence maçın mesajı; Bülent Hoca'nın neden bir takım çalıştırmadığının ve Serkan, Aydın, Mustafa, Hakan Balta’nın artık bu takımda oynayamayacaklarının iyice netleşmesiydi. 

Ayhan Akman’ın da önümüzdeki sezonlarda Galatasaray’da oynaması artık kolay değil. Bu sezon çok eleştiri de aldı. Ama bence Galatasaray’da bu maçın ve bu sezonun en çalışkan oyuncusuydu. Sezon sonunda veda edilecekse bile bu veda güzel olmalıdır. 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..