Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '14

 
Kategori
Deneme
 

Eğer sen eşini aldatıyorsan eşinin de seni aldatmasına göz yumacaksın

Eğer sen eşini aldatıyorsan eşinin de seni aldatmasına göz yumacaksın
 

Aldatmak tatlı; bir taraf bu nimetten yararlanıyor diğeri yararlanamıyor, kıyamet bundan kopuyor. İşin ahlaki boyutu insanlarımızın yarısı için geçerli değil. Tabii ki deşifre olmamak kaydıyla. Bunlar bizim içimizdeki şeyler, içimizdekileri söyleyeceğiz. Böyle aldatmanın, başka kadınlarla/gezmenin tozmanın ahlaksızlık olduğunu dahası ahlakın hiç önemli olmadığını düşünenler de var. Birisi içimizde sakladığımız, korkup çekinip söyleyemediğimiz şeyleri bizim yerimize söylemeli; o birisi de benim. Türkiye’de bunu hiç kimse yapamaz!

Biz her ne kadar ahlak kişiseldir, aldatan kadının ayıbı/günahı sadece kendinedir; kocası çocukları bu ayıptan etkilenmez dediysek de bunu böyle kabul edebilmek için feraset gerekir. Annesi ne halt yemişse yemiş çocuk pırıl pırıldır. Ahlakı toplumsal olarak görmek gerici düşüncedir. Hayat kişisel yaşanır, bana ne başkalarının ne yaptığından ya. Eşimmiş, annemmiş, babamış fark etmez; onların yaptıkları beni bağlamaz. Benim annem öyle olsun bana da birileri… Oğlu/kızı desin öldürürüm valla! Kadının yaptığından bana ne lan!

Zaten yeni düzen kurulduğunda anne baba ile çocukları ayıracağız. Çocuklar anne babalarının kimliklerini taşımayacaklar. Kadın birileriyle geziyor. Oğlu peşine düşmüş. Şu işe bakar mısın? Çocuğa böyle bir algı öğretilmiş. Annem böyle şeyler yapamaz. Yaparsa ben insanların yüzüne nasıl bakarım! Annen bir kadın. Kendinden sorumlu. Aşkları da ilişkileri seni de kimseyi de ilgilendirmez. Sokak sokak kimle ne yapıyor diye annenin peşinden mi koşacaksın! Birisiyle yakaladın, napacaksın öldürecek misin?

İnsanların çaresiz kaldığı durumlar. İnsanlarımız hacıya, Nihat hocaya, Haydar Dümen’e gidiyorlar. Verilen öğüt aynı. “Günahkâr kadın, Allah ıslah etsin” Cehalet tayfasından bu öğüdü alan genç sizce gidip annesinin boynuna mı sarılır yoksa boğazına mı? “Yapmasın” Akılsız bir beyinden çıkıyor bu söz. Çünkü yapmasın diye bir şey yok. İnsanlar her şekilde cinsel ihtiyaçlarını düşünür duygularının karşılığını isterler.

Kadın dul kalmış. Evlenmiyor, evlenemiyor. Biriyle ilişkisi olursa yukarıda anlattığımız gibi oğlu peşine düşüyor. Bu kadın bir şekilde duygularının karşılığını ister. Buna ne anneliği boyu kadar çocuklarının olması ne de ahlak ve namusun kutsallığı engel olabilir. Eski anlayışların temsilcisi Nihat hoca ve Haydar Dümen bu kadının derdine çare olamazlar. Onların diyeceği tek bir şey var, yapma ayıptır. Ya da üstelik ardında üç veletle içkici, kumarcı, işkenceci erkeklerle evlenmesini salık verirler. Doğru bir şeyse siz evlenin o zaman!

Koca nataşanın koynundan geliyorsa kadın da komşunun oğluna bakar kardeşim. Ben kadın olayım yaparım! Erkeğin kadına taktığı boynuz olmuyor mu? Yasak saadet erkeğe varsa kadına da var, o kadar! Bireylerin ahlak hakkı kadar ahlaksızlık (insanlar böyle isimlendirdikleri için bu tabiri kullanıyorum) hakkı da eşittir. Baba zamparalığa gidiyorsa anne komşunun oğluna bakar. Kız manitasına gider. Oğlan porno seyreder.

Bizim ısrarla anlatmak istediğimiz toplumun bir kesimi ya da bazı guruplar, insanlar bir tarafa kaymışsa eski yobaz anlayışlarınızı bunlara uygulayamazsınız. Ahlak ve namus konusunda anlayışları değişen insanlar size göre değil değişen şekilde yaşayacaklar. Ben onlara zaten diyorum çıkın bunların alanından. Yaptıklarının doğru olduğundan emin değiller. Şöyle şöyle yaparsak ahlaksızlık olur mu acaba diyorlar. Zorla yapmadığınız, 21 yaşının altındakilere yapmadığınız sürece ahlaksızlık olmaz! Adam 20 yaşında dul kalmış bir kadın ölünceye kadar eline erkek eli değmeden yaşasın diyor ya! Özgür ve ilerici kadınlar erkekler, eski kafalılar tarafından size tanımlanan hiçbir ahlaki bağ ile bağlı değilsiniz. Sadece yaptığınızın doğru olduğuna inanın yeter. Doğru tanımımızı biliyorsunuz “insanların istemediği şeyler yanlıştır” o kadar.

Bu konuda insanların yaptıkları her şey doğru. Yalandan ahlaklı ve dürüst görünmeleri, yaptıklarını gizlemeleri, yalan söylemeleri, bu iş için kendilerine bakıp süslenmeleri, para harcamaları… Ahlaki hassasiyetleri olanların öldürme ve işkence gibi haller dışındaki davranışlarını da normal karşılıyoruz. Kişinin anlayışı, inancı böyledir, yaşamını ona göre kurar. Burada başkalarına karışma ve müdahalede sorun var. İsteyen herkes/herkesler kendilerine uygun yaşamların içine girebilirler. Bu yaşamların %50 ortaya çıkmama şansı vardır. Bizler olgun davranırsak hiç ortaya çıkmaz, çıkanlar da sorun olmaz; ortaya çıkıyor da noluyor. Yuvalar yıkılıyor, insanlar ölüyor, utanç içinde kalıyorlar. Biliyor musunuz sayın namus manyağı ahlak bekçisi kişiliksiz karaktersiz yobaz haberciler bütün bu yaptıklarınıza rağmen insanların ince işlerinde en küçük bir değişme yok, sizin yaptığınız kötülük size kalıyor, şırfıntımızı tekkede dans etmekten alıkoyamadınız! Aslında neyin ne olduğunu ben biliyorum; bütün bu pislikleri kendiniz de yapamadığınız için kıskançlıktan yapıyorsunuz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..