Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

Eğer ülke acı yaşarsa..

Eğer ülke acı yaşarsa..
 

Lami cimi anlamam arkadaş, referanduma yakın ülkede terörden sebep bir damla kan akarsa hepinizi sorumlu tutacağım bilmiş olunuz!

O parti şu parti bu parti anlamam ben. Sizin yüzünüzden kan akarsa (umarım böyle bir şey yaşanmaz, asla da yaşanmasını istemeyiz) topunuz istifa etmelisiniz.

Gerçi Türk siyasetinde böyle bir gelenek yok ama biz gene de istifa edilmesi gerektiğini söylemiş olalım.

Kırk yıldır hepimizin yüreğini dağlayan ve ciğerlerimizi yakan terör'den şunun için söz ettim; Bu ülke bir 7 Haziran seçimleri yaşamış ve ardından seçmenin iradesi adeta yok sayılarak Akp'si Chp'si Mhp'si elele vererek seçimlerin tekrar edilmesi için 1 Kasım seçimlerine gitmiş ve geçen süre zarfında hafızalarımızdan kolay kolay silinmeyecek Ankara ve İstanbul'da nelerin yaşandığını hepimiz biliyoruz..

Son yıllarda ülkemizde hatta dünyada yaşanmış olan terör olaylarına baktığımızda, her terör olayının arkasından bir algı operasyonu yapıldığını görmekteyiz. Bu durum ikiz kulelerin yerle bir edilmesinde de algı oluşturulmuştur, bilmem Fransa'daki metro faciasında da, Almanya'nın bilmem hangi terör hadisesinde de..

Demem şu; dünya ekonomisini elinde barındıran dünyanın dev şirket sahiplerinin daha çok kazanmaları için Amerika'nın derin devleti tarafından dünyada terör olayları meydana getirmekte ve ülkelerin kaynaklarını dolaylı yollardan sömürmektedirler.

Bir dönem gündeme getirilmiş ve toplum tarafından kabül görmeyerek rafa kaldırılan başkanlık sistemini her ne kadar raftan geri alarak gündeme getirmiş olan Bahçeli olduğu görünse de aslında Amerika tarafından getirilmiş olduğunu düşünüyorum.

Peki Amerika neden istemiş olsun başkanlık sistemini?

Ülkemiz için mi?

Hayır..

Büyük Ortadoğu Projesi için.

Amerika seçimlerinde kimsenin beklemediği Trump sonucu sonrasında dünya farklı global ekonomi sisteminin yörüngesine girmek üzeredir. Yeniden dizayn edilmekte olan Ortadoğu'da bundan böyle ülkemizin de katkıları olacağı besbelli. Dolayisiyle başkanlık sistemi Ortadoğu'daki yaptırımlarin kolay hale dönüştüreceği çok açık.

Şöyle düşünebiliriz..

Bir vergi mükellefinin tutumuş olduğu işletme defterini şirkete dönüştürüp birinci sınıf defter tutması misali gibi.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..