Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '08

 
Kategori
Dünya
 

Eğilmeyelim

Eğilmeyelim
 

İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Ülkeler Uzmanlar toplantısı Odalar ve Borsalar Birliğinin Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonunda yapılmış. Toplantıda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU'nun yaptığı konuşmadan bölümleri aşağıda bulacaksınız.

Ne demiş? Rıfat HİSARCIKLIOĞLU:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin artırılması için, özel sektörün faaliyet alanı olan karşılıklı ticaret ve yatırım olanaklarının artırılmasının büyük önem ve öncelik arz ettiğini bildirmiş.

Kuran-ı Kerim okunarak başlayan toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünya topraklarının yüzde 28'ine sahip olan ve çok geniş bir coğrafyaya yayılmış bulunan İslam ülkelerinin, farklı ekonomik yapıları ve kapasiteleriyle, başta insan gücü olmak üzere, çok zengin kaynaklara ve potansiyele sahip olduğuna dikkat çekmiş. Hisarcıklıoğlu, "Bu büyük beşeri ve maddi kaynağı, aynı ölçüde ekonomik başarıya ulaştırmak hepimizin ortak idealidir'' demiş.

İslam ülkelerinin kendi aralarında pek çok alanda işbirliği yapma imkanına sahip olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, inşaat, tekstil, gıda, otomotiv, haberleşme, turizm gibi alanları başlıca işbirliği alanları olarak hedeflemenin mümkün olduğunu dile getirmiş.

Nitelikli ve yüksek teknolojiye dayanan üretim ve verimliliği de arzu edilen düzeye çıkartmaları gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetmiş: "İslam ülkelerindeki bu değerleri daha üst seviyelere çekmek için biz özel sektör camiasına büyük görevler düştüğüne inanıyorum. Ülkelerin kalkınmasındaki performans, dinamik, girişimci ve rekabet kapasitesine sahip, güçlü bir özel sektörle geliştirilebilecektir." Demiş!..

Şimdi dünyada varlıklarını sürdüren İslam Ülkelerini gözünüzün önüne getirin. Hangi islam ülkesi, kendisine Türkkiye'yi yakın görüp, her konuda destek veriyor veya ülkemize yatırım yapıyor.

Türkiye'yi seven ve her konuda destek veren İslam Ülke sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Yatırım yaptığı zannedilen Arap Emirleri, şeyhleri ve şıhları. İleride başlarına gelebilecek her hangi bir olumsuzluk anında kaçıp ilk sığınabilecekleri yer olarak Türkiye'yi gördüklerinden, varlıklarının belkide %1 i kadar bir yatırım yaparak, bu yatırımları; kendi gelecekleri ve arada bir yapacakları kaçamakları için örtü olarak kullanıyorlar.

Bir Sudi Arabistan Kralının İspanya'da yaptığı yatırımları bilen var mı? Bir Kuveyt Emirinin, ülkemizde ve kendi ülkesi dışındaki yatırımlarını bilen var mı?

Bizler; Arap Sermayesini çekmek için bin takla atarken, onlar sadece dostlar alışverişte görsün mantığı ile ülkemize gelip, hem ziyaret, hem ticaret düşüncesi ile toplantılara katılıp, kendileri için önemli olan kaçamaklarını (!) yapıyorlar.

Bu ülkeyi devamlı olarak arkadan vuran Arap ülkelerine olduğundan ve olması gerekenden fazla mı değer veriyoruz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..