Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

23 Mayıs '18

 
Kategori
Turizm
 

Eğirdir'de Yemek Turizmi

Eğirdir'de Yemek Turizmi
 

Yerli turistler gölde yüzmenin keyfine varıp evine dönüyor.


Turistlik bir ilçe olan Eğirdir’e daha çok Konya’dan Pamukkale'den, Ege ve Akdeniz’e, ya da Akdeniz ve Ege’den Konya’ya transit geçen turist kafileleri geliyor. Bu yüzden öğle saatlerinde Eğirdir yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Eğirdir’de Fransız, Alman ve Japon turist kafileleri görüldü. Antalya’ya gitmek, ya da Antalya’dan Konya’ya geçmek isteyen turistler Eğirdir’e uğrayıp gölün lacivert rengine keyifle bakarak, tur dahilinde öğle yemeklerini yediler. Sularını içtiler, sonra geldikleri gibi göl kıyısından geçip gittiler.

İki yönden, sabahleyin yola çıkan turist kafileleri, Eğirdir’de görülür yerleri kısa süreliğine ziyaret ettikten sonra, yeşil ada da balık ve bol salata mönülü öğle yemeklerini yiyerek, yollarına koyuldular.

Günü birlik denilen turist kafileleri Eğirdir’de sadece saat 11.00 ile 15.00 arasında bir kaç saatliğine bulunuyorlar. Bu süreçte de ceplerinden para harcayıp su bile almıyorlar. Eğirdir’i kısa bir turlama sonrası, neredeyse sudan ucuza öğle yemeği yiyorlar. Turistler yemekte balık ve kırmızı şarap tercihi yapıyorlar.

Bu kısa uğrak sırasında Eğirdir yemek turizmden karlı çıkmış sayılıyor. Ancak bu durum; Eğirdir’e kalmaya gelecek turisti çekmeye yeterli bulunmuyor. Yerli turist denilen çevre illerden gelen halk, zaten piknik sepetini yanında getiriyor. Gölde yüzmenin keyfine varıp evine dönüyor.

Eğirdir'in yetkili yöneticileri üniversiteli öğrencilerin gelip Eğirdir'e para bırakmasını umut belleyip, Babasultan Türbesi yanına, (Tövbeler olsun) Baba Sultan Cafesi bile açmışlar. (Meraklıları gidip görebilir.)

Bir yanda müzik yayını, bir yanda türbeye dua etmeye gelenler... Para uğruna yapılanlar hoş değil, uyarması benden... Uyup, uymamaları kendilerinden... Allah sonumuzu hayretsin...

Sözün kısası; Eğirdirliler önümüzdeki seçimlerde seçilecek olan milletvekillerinin Eğirdir ilçesine turist kazandıracak çalışmalar da bulunmasını, Eğirdir’in kalkınmasında bu şekilde yardımcı olmasını umuyor.

Bu da gösteriyor ki, ilçelerde de seçimden beklenti, geçim koşullarının hafiflemesine yönelik hizmet verilmesi.


Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com


 

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..