Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '08

 
Kategori
Sağlık
 

EGİSAD Genel Başkanı Selahattin Erbey, genç yaşta Başhekim oldu

EGİSAD Genel Başkanı Selahattin Erbey, genç yaşta Başhekim oldu
 

EGİSAD GENEL BAŞKANI, GENÇ YAŞTA BAŞHEKİM OLDU !

Şimdiye kadar, genç yaşına rağmen birçok başarıların altına imza atan ve asıl mesleği olan tıp doktorluğunun yanısıra, proje yazarlığı, federasyon hakemliği, organizatörlük, köşe yazarlığı, ekonomistlik ve işletme yöneticiliği de yapan EGİSAD (Ege Girişim ve Sosyal Atılım Derneği) Genel Başkanı Dr. Serbey Selahattin ERBEY; başarı zincirine bir yeni halka daha ekledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan ve İzmir Bayındır doğumlu Dr. Erbey, Manisa ili Selendi Devlet Hastanesi'ne başhekim oldu. Çeşitli ve gazete ve birçok haber sitesindeki köşesinde gündeme ilişkin konuları da kaleme alan ve sivil toplum hayatında gerçekleştirdiği başarılı projeleriyle tanınan yeni başhekim, bu konularda kazandığı teorik bilgi ve pratik tecrübelerini, Selendi Devlet Hastenesi'nde de önemli projeler ile taçlandıracağını ifade etti. Bugüne kadar; sağlık, dış ticaret, ekonomi, yöneticilik, liderlik, tıp, takım ruhu, hakemlik gibi birçok farklı alanda 200’ün üzerinde eğitim, kurs, kongre, seminer, konferans ve panele eğitimci, moderatör ya da katılımcı olarak iştirak ederek sertifika koleksiyoneri Dr. Erbey, konu hakkındaki çalışmalarına bir an önce başlayarak, ilk aşamada dört büyük ve önemli sağlık projesinin altına imza attı. Altyapısı hazırlanan ve gerçekleştirilmesi için son noktaya gelinen 'Sağlıklı Kart Projesi' , 'Güleryüzlü Sağlık Projesi' , ‘Online Tele-Tıp Projesi’ ve ‘Sağlıklı Toplum Projesi’ni tüm basın ve medya kuruluşlarının temsilcilerine tanıtarak soruları cevapladı. Halen ‘Uluslararası Girişimcilik Hareketi’ ve ‘Türkiye’nin Proje Fabrikası’ vizyonuyla faaliyet gösteren ve Geleceğin Lider Girişimcileri’nin Ortak İletişim Platformu olma hedefiyle yola çıkan EGİSAD’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de başarıyla sürdüren Dr. Serbey Selahattin ERBEY, yapmış olduğu basın açıklamasında şu konulara değindi :

Engelli ve Yaşlı Vatandaşlarımız Beklemeyecek !

Hasta Hakları çerçevesinde uygulamaya koyacak olduğumuz ve hastane olarak tarafımızdan yapılacak olan inceleme neticesinde engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza verilecek olan ‘Sağlıklı Kart’ ile hastane hizmetlerinin, yaşlı ve engelli hastalarımıza daha kolay ve çabuk ulaştırılması hedeflenmiştir. ‘Sağlıklı Kart’ sahipleri, hasta kayıt, poliklinik, kan alma, röntgen ve laboratuvar gibi yoğunluğun olduğu ünitelerde sıra beklemeden ‘öncelikli’ olarak kabul edilecektir. Ayrıca, girişte bu kartı gösteren vatandaşlarımıza bu konuda eğitim almış kalifiye hastane personelimizden birisini tahsis edeceğiz. Böylelikle, kendisine eşlik eden hasta karşılama personelimiz sayesinde, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız hastanemize ayak basmalarından, gerekli tahlil, tetkik ve tedavilerinin yapılarak, tüm işlemlerinin sona ermesine kadar hiçbir sıkıntı ve zorlukla karşılaşmadan yeni sloganımız olan Güleryüzlü Sağlık vizyonumuza uygun bir şekilde hastanemizden ayrılacaklardır. Bu konuda yeterli personelimiz ve altyapımız mevcut olup, ‘Sağlıklı Kart Projesi’ için çalışmalarımız yoğun bir tempoda sürmektedir.

Sloganımız; ‘ Güleryüzlü Sağlık ‘ !

Zihnimizi biraz zorladığımızda herkesin muhakkak bir hastane anısı vardır. Yani herkes hasta konumuna düşüp o psikolojiyi yaşamıştır. Bu noktadan yola çıkarak bizler de, kısa bir zaman diliminde, büyük bir özveri ile çalışıp farklı bir imaj sergiledik. Kaliteli bir hizmeti en kısa zamanda verebilmek için çeşitli değişiklikler yaptık. Zaten sloganımız da bunların sonrasında kendiliğinden ortaya çıktı … ‘ GÜLERYÜZLÜ SAĞLIK ‘ … Bütün bu yapılanları yeni sloganımızla da bütünleştirerek, ‘Güleryüzlü Sağlık Projesi’ ile daha mükemmel hizmeti halkımıza sunabilmek için çalışıyoruz.

Sağlıklı Toplum İstiyoruz !

Günümüzde artık hiçbir şekilde göz ardı edilemeyecek temel yapı taşlarından biri olan koruyucu hekimlik çalışmaları şemsiyesi altında, halkımıza birebir seminer, sunum, panel ve konferanslarla toplumumuzda sıkça görülen sağlık sorunlarıyla ilgili çeşitli eğitimler vererek, bilinç düzeyinin artmasını ‘Sağlıklı Toplum Projesi’ ile gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Uzman Doktor Eksikliğini Yaşatmayacağız !

Teknolojiyi herzaman en yakından takip etmemizin meyvesi olarak gerçekleştirdiğimiz ‘Online Tele-Tıp Projesi’ ile gerek websitemiz üzerinden online olarak, gerekse de telefonla hastanemizde çalışan doktorlarımız ile aile hekimleri ve ilimizde görev yapan uzman doktorlar ile hastalarımız hakkında sürekli bilgi alışverişinde bulunarak, tedavilerini hızlandırarak katkıda bulunuyoruz.

Göreve gelir gelmez, ilk etapta altyapısını hazırladığı dört önemli projeyi tüm ulusal ve yerel basın medya kuruluşlarına tanıtım sunumu gerçekleştirerek sözlerine şöyle devam etti:

Hayatın bize vermiş olduğu en önemli ve kutsal emanetidir sağlığımız. Bu emanetin ağır sorumluluğu da hekimlik mesleğimizin temelini oluşturur.

Kaliteli sağlık hizmeti almak da her insanın en doğal hakkıdır. Bu yüzden Sağlık söz konusu olduğunda, hassasiyeti bir kat daha artan evrensel ilkeler olan; renk, dil, ırk, din, inanç farkı gözetmeksizin, insanımıza saygı göstererek, sağlık hizmeti sunacak şekilde yapılandık ve çağın gereği olan tıbbi donanımla hizmet sunmak için çalışıyoruz.

Selendi Devlet Hastanesi olarak bu temel anlayışla, halkımıza; kendimizi yenileyerek, saygılı, hoşgörülü ve bilimsel yaklaşımdan taviz vermeden en iyi sağlık hizmeti vermek iddiasındayız.

Amacımız; sağlık ve yaşam kalitesini yükseltmek felsefesiyle, insan sağlığının öneminin bilincinde, etik değerlerden ödün vermeden, tıbbın en üst düzeyindeki bilgi ve teknolojisinden faydalanarak, kaliteli, güvenilir ve dürüst sağlık hizmetini her yıl daha çok insanımıza sunmaktır.

Unutulmamalıdır ki; bu tip kurumlarda temel nokta görevlerin gelip geçici olduğunu ve bayrak teslimi şeklinde olacağını bilerek sizden sonrakine en mükemmelini bırakmak amacı ile hareket edebilmektir. Çünkü, asıl olan milletimize hizmettir, insanlara yapılan hizmettir ...

Bu noktadan hareketle; bizler de mümkün olan bütün şartlarımızı zorlayarak, Selendi halkına en iyi hizmeti vermek için her şeyi yapacağız. Bu kısa süre içinde de bunu zaten yapmaya başladık. Sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar fazla mesai yaparak buradayız. Tabiiki buradaki amacımız, halkımıza daha fazla nasıl iyi hizmet verebiliriz, onun çabası içindeyiz. Hizmet kalitesi yönünden çalışmalarımız devam ediyor. (Kaynak: Selendi Devlet Hastanesi Basın Merkezi)

***

Sevgili Selahattin Erbey'i başarılarından dolayı kutluyorum.

http://www.esmakahraman.com/egisad-genel-baskani-selahattin-erbey-bashekim-oldu/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..