Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '11

     
    Kategori
    Okullar
     

    Eğitim hakkı

    Özel eğitim nedir? Her çocuğun maalesef gidemeyeceği, ailesinin yavrusuna maalesef öyle bir fırsatı veremeyecek olduğu bir eğitim. Reklamlar yapılır, çocuk görür, içi gider, "anne baba bende bu okula gitmek istiyorum" der. Elbette anne babanın maddi durumu iyiyse şanlısın çocuk, ama değilse; maalesef hakkın denilen eğitimi alacağın başka sınıflar vardır önünde.Her yerde bir sınıf ayrımı var zaten, bu senin gördüğün ilk ayrım. Özel okullarda eğitimin standardı iyidir elbette; ona şüphe yok, peki ama herkesin cüzdanına uygun mu? Asgari ücretten bahsettiğimiz ülkemizde nasıl olacak ta çocuk o özel eğitimden faydalanacak. Çok zeki, akıllı, çalışkan dahi olsa parası olmadığı için faydalanamayacağı bir okulun varlığını bilmek, onun hayallerini süslemekten başka ne işe yarayacak. 

    Eğitim herkesin hakkı! Peki nasıl olacakta her okul aynı standarda gelecek, her öğrenci aynı hakla öğrenecek. Biri en güzel dakikaları yaşadığı okuluna giderken, biri 80 kişilik sınıfta aynı sırada 3 kişi oturduğu okuluna giderken, terazinin dengesi nasıl eşitlenecek. Üniversite hakkı hangisi için kesinleşecek. Özel okul konusuna tepkiliyim. Tepkiliyim çünkü her çocuk 5 dil öğrenebileceği, atları sevebileceği, doğa ile başbaşa ders öğrenebileceği bir eğitimi ister, hangisine sorarsanız sorun, hayır demez. Ama anne babasının gücü maalesef buna yetmez. Daha küçük yaşta sınıf farklılığını anlatır yavrusuna. Çocuk herşeyden önce bunu öğrenir ve buna göre gider anne babasından istekte bulunmaya. Elektriği kesildiğinde mum ışığında ders yapar, sesi çıkmaz, elektrik neden yok anne baba diyemez, korkar üzülmekten, faturanın ödenmemesi nedeniyle elektriğin olmadığını duymak üzer onu. 

    Özel okul diye bir varlığı konuşmaktansa, var olan devlet okullarımızı nasıl daha iyiye götürebiliriz de, öğrencileri hayata daha iyi nasıl hazırlarız bunları konuşan bir platformda olanlardan olacağım, ve her zaman özel okula karşı gelen bir anne adayı. Asla çok param olsa da çocuğumu özel okula göndermeyeceğim! 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 211
    Kayıt tarihi
    : 31.08.11
     
     

    Güncellik peşinde koşan, İstanbul'da doğup büyüyen, Ankara'da okuyan İstanbul'da yaşayan Ankara sevi..