Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '20

 
Kategori
Anne-Babalar
 

EĞİTİMDE ANNE VE BABANIN ROLÜ

     Eğitim kelime olarak basit görünse bile mana itibari ile içinde büyük sırlar ve büyük doğrular barındırması gereken kavramlar bütünü. Toplumların refah seviyesinin yükselmesi için en önemli ve gelişmesi için olmazlardan biri. Ama nedendir ki son zaman dilimine baktığımızda sosyal medyanın gücü bu kavramın farklı bir boyuta taşınmasına sebep olmakta. önceki zamanlardan günümüze herkesin dilinde var olan ve nitekim darbı mesel olmuş bir kavram vardır 

'' Eğitim beşikten başlar ve mezara kadar devam eder. ''

      Evet yukarı da ifade edilen mana hakikat adına kimsenin itiraz edemeyeceği bir gerçek ama bu hakikate gözler neden kör bunu sorgulamak gerekmekte ve zannımca bu hususta toplum olarak çok ama çok aciz kalmaktayız. Beşikten mezara kavramı insanoğlunun aklına hemen şunu çağrışım yapmakta ''o zaman ilk öğretmen, ilk eğitimci anne ve baba ''olmakta. Burda üzerinde durulması gereken bir hakikatte şu ki nesillerimizin yetişmesin de en önemli kavram ''Anne'' olmakta.

      Herkesin eğitimin hayatının  ilk başlangıç savhasının anne ve babası ile başladığını söyleriz ve bu sözümüzü her zaman destekleyecek çevresel etkenleri takip ederek analiz ederiz.  Hatta işin daha ileri boyutunu söylemek gerekirse çocuk anne rahmine düştüğü andan itibaren eğitimi başlamış olur. Çünkü anne rahminde bulunan çocuk anne ve babanın karşılıklı davranışlarından daha ordayken etkilenmeye başlar. O zaman söylenecek söz şudur ki annenin hamile olduğu öğrenilen ilk andan itibaren anne ve baba artık çok farklı bir sürece girdiklerini idrak etmeli ve ona göre adımlar atmaları gerektiğini bilmelidirler. Artık baba ( ki toplumumuzda evin reisi diye kabul görmekte ) anne ile ilgili tüm davranışlarını gözden geçirecek ve bu süreçte evde ılıman bir hava esintisi sağlanacak. Çocuk daha dünyaya gelmeden baba ve anne kitap ile meşgul olup okuma saatleri koyarak gerekirse baba dediğimiz kahraman varlık annenin yanı başına oturup sesli bir şekilde kitap okumaya özen gösterecek. Annede bu dakikadan itibaren hayata daha pozitif daha olumlu ve  daha sağlıklı bakmaya gayret sarf edecek.

      Anne ve Baba artık doğa yürüyüşleri, sağlıklı beslenme, güzel uyku ile dokuz ay on gün ( burayı doktor arkadaşlar daha iyi bileceğinden onlara havale edelim ) çok güzel bir program ile hanelerine güzellik katacak, aralarındaki muhabbetin çok daha güzel ve çok daha sağlam olmasına sebep olacak olan çocuğun sağlıklı olmasına mutlak surette dikkat edeceklerdir. 

         Evet sevgili arkadaşlar eğitimin ilk dokuz ayı bu şekilde bitmiş olacak. İlk eğitim ilk sevgi ve ilk şefkat çocuğun kucağa alınması ile son bulmuş olacak ki bu dakikadan sonra her saniye eğitim devam edecek. Anne için baba için çocuk için son nefese kadar eğitim...

 
Toplam blog
: 2
: 40
Kayıt tarihi
: 11.01.20
 
 

Dünya'nın kitap  okunarak düzeleceğine inanan kendi çapında biri. Tek başına kalmayı seven, en sı..