Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '06

 
Kategori
Eğitim
 

Eğitimde başarı..

Belirli bir yaşa gelmiş çocokları herhangi bir sınavın eşiğinde olan anne ve babaların kanımca en önemli beklentileri ; çocukların gireceği sınavlarda başarılı olmalarıdır. Ancak başarı kesinlikle emek ve özveri gerektirir.

Dershanelerin var olan sistemde olabildiğince çok veli ve öğrenciyi yanlarına çekme yarışları ne yazıkki kuralsız ve acımasız bir şekilde sürüyor. Geçmiş sınavlarda dereceye giren öğrencilere Traktör piyangosundan tutun akla gelebilecek her şey sunuldu.

Sınavlarda başarının anahtarı sadece ve sadece öğrencinin bir amacı olması ; bu amaca ulaşmak için gerekli özveriyi göstererek çalışması , gerekli desteği almasından başka herhangi bir büyülü reçete yoktur.. Doğal olarak her genç bireyin kendine özgü zaafları olacaktır. Aileye düşen görev öğrencinin bu zaaflardan en az zararla çıkmasını sağlamaktır.

Günümüzde her anne baba çocuğunun isteklerini sınırsızca yerine getirirken sorumluluklarını yerine getirdiğini düşünmekte ve bir yanılgı içine düşmektedir. Bu kanımca çocuğa yapılabilecek en büyük davranış yanlışıdır. İster büyük ister küçük olsun herhangi bir bireyin kolay elde ettiği hiçbirşeyin önemi ve değeri olmaz.

Biz anne ve babaların çocuklara en önemli örnek olduğumuz unutulmamalı. Yaşamımızda onlara kötü örnek olacak davranış ve eylemlerden kaçınmamız yapılabilecek doğru davranışlardan sadece birisidir.. Onlarla karşılıklı konuşabilmeli ve her şeyi paylaşabilmeliyiz. Aramızda oluşabilecek iletişim zaaflarını ilerde onarmak olası olmayabilir. Düzenin pisliklerine bulaşmış bir anne ve babanın çocuklarına verecek paradan başka hiç birşeyleri yoktur. Unutmayalım ki gençlerin saf, temiz ve idealist düşünce ve beklentileri ailede karşılık buldukça anlam kazanacaktır. Onların dürüst , Atatürk' ün dediği gibi " Yüksek karekter sahibi " olmaları kazanacakları sınavlardan daha önemlidir.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..