Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '12

 
Kategori
Eğitim
 

Eğitimi öğrenme

Eğitimi öğrenme
 

Her şey değişti. Dünya da değişiyor ve kavramların oluşumunu yeniden yapmak zorundayız. Bizden önceki dünya düzeni bireyselliğe dayanıyordu. Kişisel, çıkarcı bir düzendi. Ekonomistler bile ekonomide kazanmanın peşindeydi. Herşey değişti 7 milyar insan, 4-5 milyar hayvanlar dünyası ve cansız üretimler. Dünya tehlike altında, artık amaçları oluştururken dünyanın tehlikesini üretimin ihtiyaçlık derecesini, kozmetik dünyasının ihtiyaç dereceleri herşey herşey oluşturulmalıdır.

Eğitim yeniden nedenselliğini oluşturmalıdır. Bu dünyanın kirlenmesi, canlıların yaşama hakları, üretilen cansız olguların ne kadar dünyayı kirlettiği her şey yeniden oluşturulmalıdır. Bizden önceki nesiller bireyselleşmeyi yaparken dünya nufüsü bu kadar çok değildi. Bugün yedi milyar dünya nufüsumuz var. Bu nufusun var olması önceki amaç olmalıdır. Okullarımızdaki ders programlarıda yeniden şekillenmelidir.

Bir ekonomist sadece kazanım değil kirlettiği dünyayıda hesaba katmalıdır. Hangi meslekten olursak olalım, mesleğimizi denge içinde artılarını ve eksilerini bilerek yapmak eğitimin yeni amacı olmalıdır. Bu bize bir çok şeyi bilmemizi gerektirecek ve ömür boyu öğrenme gerekliliğini getirecektir.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..