Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eğitimli arılar(!) nasıl kullanılır?

Eğitimli arılar(!) nasıl kullanılır?
 

Arılar eğitilip, ajan olarak kullanılabilir mi?

Eğer Ergenekon davasından birkaç darbe girişimi çıkartılabiliyorsa, hele hele Balyoz davasından sekiz-on darbe planı hâsıl edilebiliyorsa, arılar eğitilip niye ajan olarak kullanılmasın!

Gelin eğitimli arılarla neler yapılmış ona bir bakalım:

Sinop Gerze’de termik santral sondajına engel olmaya çalışan 39 kişiye 2 yıl sonra dava açılmış.

Neden mi?

Eyleme katılanların ‘asker ve polisin üzerine eğitilmiş arı atmakla’ suçlandığı davada sanıklar için 4 yıla kadar hapis cezası talep edilmiş.

Gerzeliler ise eyleme arıların da karıştığını kabul ediyor ancak “Biber gazı attılar, hayvanlar da bunaldı, saldırdı. Sadece asker polise değil tüm köylüye saldırdı” diyorlarmış. 

Olayın gelişimi şöyle: Gerze’de 5 Eylül 2011’de Anadolu Grubu tarafından yapılmak istenen termik santralın sondaj çalışmaları sırasında olaylar çıkmış. Güvenlik güçleri, eylemcilere tazyikli su, biber gazı ve copla müdahale etmiş. İddianameye göre Gerzeliler de polise taş, sopa ve bahçe çitleri, yumurta ve arı kovanlarını atmak suretiyle direnmişler. 

Olayı değerlendiren, Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) dönem sözcüsü Ferhat Hançer itiraz edip, “O arılar beni de soktu. İddianamede ‘Kovanlar atıldı’ deniliyor. Ancak arılar gaz bombasından etkilenerek kovanları terk etti. Askeri polisin üzerine saldırdı. Arılar kovanlarından çıktılar, kovanlar atılmadı. Dava dosyasında yer alan görüntülerde de kovan atılma görüntüsü yok. Sadece yaşanan arbedenin görüntüsü var.” Diyerek olayı anlatıyor.

Termik santralın yapılmak istendiği Yaykıl Köyü’nün muhtarı Ahmet Tiryaki de hakkında dava açılanlardan. Tiryaki, “Gazı attılar, hayvanlar bunaldı ve saldırdı. Tüm köylüye saldırdı. Kendi üzerindeki suçları atmak için bunu yapıyorlar. Arıları eğittiğimizi söylüyorlar. Arı eğitilebilir mi?” diye soruyor. 

YEGEP’in eski sözcüsü Şengül Şahin ise “ TOMA ’nın sıktığı sudan ya da polisin attığı gazdan kovanlar zarar görmüş olabilir. Arılar herkesi soktu. Emniyetteki bir toplantıda, bir emniyet müdürü bana aynen şunu söyledi: ‘O kadar örgütlü çalışmışsınız ki arıları bile eğitmişsiniz, bize saldırttınız.’ Dediklerini anlatıyor. 

Eğitimli arı iddiası o gün Gerzelileri güldürse de olaydan 2 yıl sonra hazırlanan iddianame üzdü.

İddianamede 39 kişi hakkında ‘çalışma hürriyetini ihlal’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kamu malına zarar vermeden dava açılmış.

Tabi bir de arıları eğiterek, görevlilerin üzerine salmak, ajan olarak kullanmak fiilleri var!

Böylesi toplumsal bir olayın örgütlü suçlar kapsamına sokulmaması köylüler açısından sevindirici. ‘Arıları eğitip görevlilerin görevini yapmalarına mani olmak, ajan arı yetiştirip, örgütsel amaçla kullanmak, bu yolla hükümeti devirmeye çalışmak’ suçlamasıyla ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları istenilebilirdi!

Köylülerimiz yiyip içip, o bölgedeki savcıya dua etsinler!

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..