Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '19

 
Kategori
Hukuk
 

Eğitimli de Suç İşler Ama

Ne yaptığını bilerek…

Ne demek bu? Örneğin katil olmak hayatı yok eder ve eğitimli kişi için yaşamı önemlidir; eğitimsiz, yaşamı bilmediği için değerini de bilmez. Zaten dışarıdaki hayatı güzel değildir, ha hapis ha bura der.  Eğitimli kimselerin tahsilin sağladığı avantajla genellikle hayatları iyidir, vazgeçmek istemezler.

Keza suç işlemek toplum içinde itibar kaybettirir, para kaybettirir, ideallerinizi gerçekleştiremezsiniz. Hayatınız olmadığı için mutluluğunuz olmaz, en güzel yıllarınız hapishanede geçer. Sağlığınız bozulur erken ölürsünüz falan.

Eğitimli kişi bütün bunların hesabını yapar.

Eğitimli kimselerin daha az suç işlediklerini biliyoruz, vicdanlı ve merhametli olduklarından değil akıllı olduklarından çünkü eğitimlinin de kötüsü kötüdür. O da öldürmek ister ama bunun kendisine pahalıya mal olacağını bilir. Cahil öldüreceği kimseye vereceği cezayı düşünür ve onunla birlikte kendisinin de ceza çekeceğini bilmez.

Ceza için caydırıcı olur deniliyor ya işte eğitimli kimseler için geçerli. Eğitimli karşıdakini değil kendini düşündüğü için cinayet işlemez; cahiller bu konuda aptaldır, hayatları değerli değildir, eğitimlinin hayatı değerlidir, mutlaka öldürülmesi gereken birini bile kendilerini düşünerek vazgeçerler.

Zaten en mantıklı cinayetten vazgeçme nedeni kendini düşünmektir, onu da akıllı insanlar yapar. Değilse birileri öldürülmeyi hak eder aslında. Merhamet duyarak vazgeçmek akıllıca değil. Kanuna saygıyı da anlamlı bulmuyorum, saygı istiyorsa bizi bu duruma getirmesin.

Peki nasıl sineye çekeceğiz…

Hesap kitap yaparım. Kanunun cezalandırmasını umarım. Olmadı başına kötü bir şey gelmesini dilerim. Ölünceye kadar affetmem nefret duyarım. Ona karşı suç olmayan olumsuz her şeyi yaparım.

Bu şekilde hareket zaten entelektüellik testidir, yani diploma bile yetmez!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..