Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '13

 
Kategori
Bilgisayar
 

Eğlence dünyası; Silah oyunları

Eğlence dünyası; Silah oyunları
 

silah oyunları


Doksanlı yıllarda Türkiye’nin en ücra köşelerinde bile kimilerinin atari salonu veya bilardo video oyun salonu gibi sıfatlarla işlettiği mekânlardan bulunurdu. Bazen yaşı tutmayan çocukların da uğradığı dolayısıyla ara sıra hoş olmayan anlarında yaşandığı mekânlardı. Bu eğlence dünyaları daha fazla ilkokul ve lise yaşlarına daha az sıklıkta üniversite ve üzerine hatta nadiren de olsa emekli amcalara kadar her yaşa hitap eden kimi yerde kirli izbe kimilerinde sık ve temiz yerlerdi.

Ankara Kızılay'da Sakarya Caddesi'nde ki meşhur çiçekçilerin karşısında ki dört katlı oyun ve eğlence merkezini otuzlu kırklı yaşlarına gelen ya da yaklaşan birçok Ankaralı bilir. Her türden oyun vardı tabi ki fakat içeri girince tam karşınızda dev ekranda hızla hareket eden kötü adamları bir kovboy ekipmanıyla ve edasıyla darmadağın ettiğimiz bizi nerdeyse bağladığımız atı yerinden almaya gidecek kıvama getiren bir oyundu. Doksanlı yıllarda oynanabilecek en güzel oyunlardan birisiydi silahlı oyunlar içinde.

Doksanların sonunda tüm zamanların en çok satan silahlı saldırı ve strateji oyunu olacak olan Counter strike multiplayer oynanabilirliğiyle bu mert teke tek silahlı oyunu müzesindeki yerine doğru göndermiştir. Oyun dünyasında ki bu küçük devrim eğlence sektörünün pasta diliminin önemli bir kısmını silah oyunları üreten oyun firmalarının ve ekran kartı üreticilrrinin artı hanesine kocaman bir artı olarak yazmıştır. Teknolojik gelişim yaş ortalamasının çok fazla artmasını ve atari salonları yerine önce İnternet cefaların daha sonra yüksek hızda internet bağlantıları sayesinde evlerimizin içinde bu oyunların daha fazla oynanmasını sağlamıştır.

Ekran kartı firmalarıyla birlikte oyun firmaları grafik ve efekt kullanımında özellikle satış oranındaki artışlar temel alındığında efsane eserler sunmaya başladılar. Dünyadaki savaşları kriminolojiyi efsaneleri akla gelecek bütün şiddet veya savaş temalarını içeren her şey konu edildi. Silahlı oyun türünde Call of duty serisi de yüksek oranda kullanıcı sayısına ulaşmış bu başarıyı perçinlemiş oyunların başında gelir.

Counter strike Hitman Half life Mafia Sniper Swat Hunting ve uzadıkça uzayan bir silahlı oyun arşivine sahip olan ya da bunlardan herhangi birini sürekli oynayan bir insana neden silahlı oyun diye sorsanız  öldürmek bir hayat biçimi cevabını verebilir bir oyun fanatiği olarak. Fakat bu şakanın gerçekleştiği vahşet olaylarını da duymuyor değiliz azda olsa. Silahlı oyunların özellikle gelişme çağındaki gençleri toplumsal şiddete yönelttiğini düşünen birçok çevre ve insan bulunsa da milyonlara ulaşan hayran kitlesi ve devleşen oyun sektörü yıkılmaz bir kale gibi duruyor karşımızda.

Artık günümüzde yaş farkı gözetmeksizin ekonomik durumunuza göre her türden oyun oynuyor cebimizdeki telefondan ücretsiz indirme keyfinden yüksek ücretler ödeyerek elde edilen silahlı ve ya her türden oyunu çabuk ve kolay biçimlerde elde edebiliyoruz.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..