Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Eğlenceli ve renkli; Oje oyunları

Eğlenceli ve renkli; Oje oyunları
 

Eğlenceli ve Renkli; Oje Oyunları

Kız çocuklarının ilgisini çekecek birçok oyun tasarlanmaktadır. Son dönemde kıyafet girdirme, makyaj yapma gibi oyunlar yer almaktadır. Bunların içinde kız çocuklarının en çok tercih ettiği oyunlardan biri oje oyunları olmuştur. Oje oyunlarının farklı birçok türü bulunmaktadır. Her yaş grubundan çocuğa hitap eden farklı zorlukta oyunları rahatlıkla bulabiliriz. Kuaför salonları şeklinde tasarlanmış oyunların birçoğunda gene müşterilerin istekleri doğrulusunda tırnaklarına istedikleri renklerde oje sürmek şeklinde görevler verilmektedir. Oje oyunları hem kız çocukların ilgisini çekecek türden olmasının yanında renkleri tanımlarına, el becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek oyun çeşitlerindendir.

Küçük yaşta olan kız çocukların aşırı şekilde oje oyunları tarzında oyunlara vakit ayırmalarını uzmanlar pek uygun görmemektedir. Çocukların erken yaşta makyaj ve kozmetik ürünlerine olan ilgilerinin gelişmesi, bu tarz ürünleri kullanmak istemelerine neden olması bakımından dozunda oynanması gerektiğini söylemektedirler. Çocuklar için oyun tercihinde bulunurken eğitici oyunlara daha fazla yönelmeleri, bu gibi oyunlara belirli sürelerde vakit ayırmalarını sağlamak daha doğru olacaktır.

Oje oyunları içinde bilgisayarda internet aracılığı ile oynanan online oyunlar son dönemlerde daha çok ilgi görmektedir. Birçok oyun sitesi içinde kız oyunları kategorisi altında oje oyunları ve oje oyunlarına benzer tarzda birçok oyun bulunmaktadır. Basit bir oynanma şekli olduğu için sıkılmadan yorulmadan oynanabilecek olan bu oyunlar sadece çocuklar tarafından değil, kimi zaman büyük yaşlardaki oyun severler tarafından da tercih edilmektedir.

Oyun oynamanın yaşının olmadığını düşünürsek, çoğu oyun büyük küçük fark etmeksizin her yaştan insan tarafından sevilerek oynandığını söyleyebiliriz. Oje oyunlarını oynamayı sevenler için internette birçok farklı çeşitte oyun türünü bulabilmek mümkündür. Oldukça zengin oyun çeşidinin bulunduğu günümüzde her çocuğun zevkine uygun bilgisayar oyunlarını bulabilmek artık çok daha kolaydır.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..