Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Eğlencelik futbol...

Eğlencelik futbol...
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Galatasaray'ın bu sezon oynadığı futbol süper ötesi. Herkes de bu durumun farkında. Turkcell Süper Lig 3. hafta maçında Kayserispor'la karşılaşan Galatasaray, Ali Sami Yen'de 4-1 galip geldi.

Galatasaray çok rahat futbol oynuyor. Karşısındaki takımın ismi veya kalitesi önemli değil, Cimbom galibiyet inancından bir an olsun vazgeçmiyor. Top bir an olsun durmuyor. Galatasaray rakip savunmayı bunaltıyor, rakip savunma o kadar bunalıyor ki neredeyse her maçta rakip, -telaştan- kendi kalesine gol atıyor. Aslan'ın futboluna ağızlar açık kalıyor. Tıpkı dün geceki Kayserispor maçında olduğu gibi. Maç, Galatasaray taraftarı için adeta bir Ramazan eğlencesine dönüştü.

Arda takımın bel kemiği ve Galatasaray'ın asist kralı. Milan Baros bulduğu pozisyonu affetmeyen adam. Keita makine gibi hiç yorulmadan çalışıyor. Elano ligdeki ilk maçında topu füzeye çevirdi ve ilk golünü attı. Kaleci Leo Franco görevine sadık ve yerini iyi biliyor. Sabri her zamanki gibi yılmadan koşuyor. Kısacası Galatasaray farklılığını hissettiriyor. Farklı galibiyet serisini bozmayan Galatasaray yaptığı transferlerin meyvelerini çok geçmeden topladı bile.

Maç sırasında tribündeki taraftarların Başkan Adnan Polat'a olan sevgi seli ve tezahüratları, Adnan Polat'ın da onları ayakta alkışlayışı taraftarla yönetimin arasındaki sevgi bağının kuvvetini gösteren güzel bir enstantaneydi. Teknik ve İdari Kadro'nun mutluluğu da yüzünden okunuyordu.

Bu Galatasaray bana 2000 yılında UEFA Kupası'nı alan Galatasaray'ı hatırlatıyor. Bu futbol dünyanın en önemli ve ünlü takımlarının futboluna benziyor. Galatasaray taraftarları büyük başarılara hazır olsun. Cimbom'un müzesine yeni kupalar yolda, geliyor.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..