Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ego Oyunu Gizli Oynar

Oyunu kurallarına uygun oynayınca sıradanlaşıyoz, egom sıradan olmak istemiyor, oyunu kazanıp kendini ispatlamak istiyor, bu yüzden de oyunu önceden oynamış kazanmış kişileri bulup oyunun kurnazlıklarını yada hilelerini öğrenme derdine düşmüş, bende egomun peşinde sürüklenirken oyunu eğlence halinden çıkartıp kazanmaya uğraşırken ömrümü tüketiyorum.

Ego kutsallık oyununu çok gizli oynar, buna dikkat etmek gerekir. Yansımanın içindeki tüm semboller egonun bizi yansımanın gerçekliğine inandırmak için stratejisidir. Oyunda olduğunu unuttuğunda egonun yarattığı tüm dışa inanabiliyor ve anında tepkiselliğimiz ortaya çıkabilir. Dikkat etmek gerekiyor çünkü bizi kutsallık oyunuyla da kandırabilir. Ruhsallık egonun oynadığı en sinsi oyundur, eğer çok keskin ve kendine acımasız bir öz farkındalık yoksa.

İnsanlar ilk anda görünenin cazibesine kapılmasalar kendilerini daha az kandıracaklar. Kendinize ve dışa karşı ne kadar gerçek olabilirseniz o kadar özgür olma şansınız olabilir ama o cesareti gösteremiyorsanız da kendinizi yargılamayın öncelikle bu konuda kendinize açık olun.

Eğitimli egoluların çoğu normal şartlarda doğru bilgiyi verirken, kendileriyle ilgili bir durumda bilgiyi anında çarpıtıp, eğip büküp kendilerini haklı gibi gösterirler. Bolca bilgiye sahip oldukları ve ağızları iyi laf yaptığından o an uyanış yoluna yeni girmiş ve deneyimi az kişilerin hakkını koruma, kendi değerini bilme, işine gelmeyenleri alanından çıkarma gibi altını yeterince dolduramadıkları safsatalarla gönlünü kazanmaktadırlar. Kendi değerimi koruyorum gibi gerçekte o işleri neden yaptıklarının farkındalığından kaçma yolları ile kendilerini insanların gözünde yücelttiklerini düşünürler ama gerçekleri hayat onlara yavaşça öğretecektir.

Aldananlar olmasa aldatanlar kimi aldatabilirler. Şu anda devir zeka devri bu devirde cin gibi uyanık olmak zorundayız. Aldatanlar önce kendilerine düşmanlık ederler. Kimse kendini başkasına gölge edip beşiğe koyup uyutturmasın. Her devirde yapıcılığın karşısında yıkıcılıkta olmuştur ve olması da gerekir, çünkü her şey zıttıyla ayakta kalır. Çözümler insanın kendisindedir, kendi sırrını çözenin çözemeyeceği sır yoktur.

HÜLYA ÇAKICI

 

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..