Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '07

 
Kategori
Futbol
 

Eğri oturup doğru konuşalım

Eğri oturup doğru konuşalım
 

Son 1 aydır futbolseverler olarak Tuncay gider mi kalır mı diye konuştuk. Sonunda Tuncay bu tartışmaya noktayı koydu ve İngiltere premier ligi takımlarından Middlesbrough ile sözleşme imzaladı. Şimdi tartışılan Tuncay bu takıma giderek doğrumu yaptı yanlışmı yaptı?

Birçok kişi Tuncay'ın yanlış yaptığını düşünüyor, gittiği takım vasat bir takımmış, hedefleri yokmuş, Avrupa kupalarında oynamıyormuş. Eğer gidecekse Avrupanın dev kulüplerine transfer olmalıymış yani R.Madrid, Milan, Arsenal, Barcelona gibi takımlar ayrıca bu Middlesbrough Fenerbahçe'den daha küçük bir kulüpmüş o takıma gideceğine Fenerbahçe'de kalsaymış. Söylenenlerin hepsi doğru ama unutulan önemli birşey var !

Ne yazık ki eğri oturup doğru konuşalım Avrupa'nın büyük kulüplerine transfer 3 büyüklerde oynamakla olmuyor çünkü 3 büyüklerimizin büyüklüğü sadece Türkiye'de kalıyor. Galatasaray'ın UEFA başarısını haricinde Türk takımları Avrupada şimdiye kadar ne yaptı? Ben söyleyim ilk turlarda bu beğenmediğimiz Middlesbrough ayarındaki takımlara elendi. Avrupa kupalarında yoksan, ligin dünyada ilgi gören takip edilen bir lig değilse iyi oyuncular kendini Avrupa'ya nasıl pazarlayacak? Bir örnek vereyim: beğenmediğimiz Middlesbrough'nun maçlarını ortalama 50 ülke kanalı yayınlıyor. Dünya'nın bilmem kaçıncı büyük derbisi dediğimiz Fenerbahçe - Galatasaray maçlarını kaç ülke televizyonu yayınlıyor? Ben söyleyim : hiç!

Bu nedenlerden dolayı Avrupa'nın dev kulüplerinde oynayan oyuncumuz yok, oynamış olanda çok az (Emre'yle Hakan Galatasaray'ın Uefa kupasını kazanmasından sonra inter'e transfer oldu)

Yani oyuncularımızın Avrupanın önde gelen kulüplerine transfer olmalarının tek yolu basamak takımlar kullanmaktır ve ne yazıkki bu basamak takımlar bizim 3 büyükler değil o beğenmediğimiz Middlesbrough ayarındaki takımlardır.
Eğer Tuncay Fenerbahçe'de oynamaya devam etseydi ;sabaha kadar gol atsa , bilmem kaç gol pası atsa dahi Avrupanın dev kulüplerine transfer olamazdı çünkü kimsenin haberi olmayacaktı ama artık bir şansı var çünkü Premier lige yani dünyanın en çok izlenen ligine gidiyor ve orada iyi oynarsa bundan herkesin haberi olacak.

Tuncay benim gözümde doğrusunu yapmıştır, kendisini tebrik ediyorum.
Başarılar Hemşo.

 
Toplam blog
: 11
: 2643
Kayıt tarihi
: 05.05.07
 
 

1979 Sakarya doğumluyum. Kocaeli İktisat mezunuyum. Askerliğimi tamamladım. Askerlikten sonra yurtdı..