Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Eğri Peniste Kırılma Riski

Erkeklerin kâbusu olan 25 ila 30 derecenin üzerindeki penis eğriliği, cerrahi operasyon ile düzeltilebilmektedir.

Erkek cinsel organı düz değilse penis eğriliği tanısı konur. Doğuştan itibaren görülmekle birlikte sonradan da ortaya çıkabilmektedir. Çocuk yaşlarda çok önemsememekle birlikte yetişkinlikte ilk cinsel ilişkide 30 derecenin üzerindeki eğri penis olgusu şikâyet konusu olmakta ve hastayı tedavi arayışına itmektedir.

Kırılma Riski Var

Penisteki eğrilik 30 derecenin üzerindeyse cinsel hayatı ve penis işlevini olumsuz etkilemektedir. Yüksek derecede eğrilik, ağrılı bir cinsel ilişkiyi beraberinde getirir. Cinsel hayattaki kaliteyi düşürür ve erkek cinsellikten kendini soyutlar. Dolayısıyla çocuk sahibi olma hayali ertelenir. Ereksiyon sorunları ortaya çıkabilir. Zorlanması ve darbe alması durumunda penis dokusunda kanama, yırtılma, şişme ve kırılma riski belirmektedir.

Eğriliğin Nedenleri

Erkek cinsel organındaki eğrilik doğuştan itibaren ortaya çıkmakla birlikte, sonradan bazı hastalıklar ve travmalara bağlı olarak da gelişebilmektedir. Eğriliğe en sık neden olan faktörler, doğuştan gelmesi ve peyronie hastalığıdır.

Penis kan damarlarını ve idrar yolunu içeren dokulara sahiptir. Bu dokulardan biri gebelikte yeterince gelişmediğinde eğriliğe neden olur. Eğrilik, ereksiyon sırasında gözlemlenir. Gelişmeyen dokunun olduğu kısımda yeterince sertleşme yeteneği oluşmayacağı için, eğrilik ortaya çıkar. Genellikle eğriliğin yönü sağa, sola ya da aşağıya doğrudur.

Sonradan ortaya çıkan penis eğriliklerine çoğunlukla peyronie rahatsızlığı yol açmaktadır. Bu rahatsızlık 40 yaşından sonra görülür. Penis iç dokusu ile dış dokusu arasında oluşan kireçlenme, zamanla ağrı ve sonrasında eğriliğe neden olur. Kireçlenmenin yaygınlaşmasıyla birlikte sertleşme sorunu da ortaya çıkmaktadır.

Penis Eğriliği Cerrahi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doğuştan ya da sonradan peyronie rahatsızlığının ortaya çıktığı penis eğrilikleri cerrahi operasyon ile düzeltilir. Hastanın cinsel organındaki eğrilik 30 derecenin üzerinde ve cinsel birlikteliğe girmeyi engelliyorsa cerrahi işlem uygulanır. İşlem öncesinde hasta, gerekli tetkiklerden geçirilir. Ortalama 1 saat süren operasyonda plikasyon dikişleri kullanılarak penis düz bir pozisyona getirilir. Kireçlenmiş dokular sözkonusu ise vücuttan alınan greft parçasının nakli ile tedavi yoluna gidilir. Bu durumda operasyon süresi uzamaktadır. Peniste sertleşme refleksi kaybolmuşsa operasyon sırasında penil protez uygulaması gerçekleştirilir.  Bu protez halk arasında mutluluk çubuğu olarak da bilinmektedir.

Ameliyatın tecrübeli bir cerrahın yapması çok önemlidir. Çünkü penisin damar ve sinir yapısının hasar görmeden, korunarak işlemin yapılması, ilerde oluşacak ereksiyon sorunu yaşanmamasını sağlayacaktır.

Dikişlerin Açılmaması Çok Önemli

Ameliyat sonrasında, 1.5 aya kadar oluşabilecek ereksiyon durumu, eğriliği tedavi eden dikişlerin kopmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle bu sürede ereksiyonu önleyecek tedavi önerilerinin hastalar tarafından mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir. Tam iyileşme ve doktor kontrolünün ardından cinsel ilişkiye başlama zamanı ortalama 6 haftadan sonra mümkün olmaktadır.  

Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…

Sağlık ve sevgiyle kalın…

 

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan

 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..