Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '20

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Egzamayı tetikledi

Korona salgını yüzünden ellerimizi sürekli kolonya ve dezenfektanlarla temizlemekteyiz. Fakat alkol ve bazı dezenfektan  maddeler derimizi kurutmakta ve tahriş etmekte. Yeni tip koronavirüs salgını günlerinde hayatımızın bir parçası haline gelen kolonya ve dezenfektanların egzamalı, tahrişli elleri  arttırdığı ortaya çıktı. Ellerde egzama benzeri kızarıklıklar, egzama ve çatlamalar oluşmaya başladı bile.  Ağır dezenfektan kullanan kişilerin yüzde 80'i olumsuz etkilendi. Çeşitli maddelere alerjik reaksiyon gösteren deriler bir çok sorunla karşılaştı.  Sık el yıkamanın neden olduğu tahrişler de çok yaygın. Koronavirüse karşı korumak için kullandığımız preparatlar bir çok insanın derisini kuruttu ve yüzeylerinin koruyucu bariyerini kırdı.

Çok ağrılı  derin çatlaklar
Giderek daha fazla insan ellerde kuruluk ve şiddetli kaşıntıdan şikayet ediyor. Eldivenler de sorunlara ve alerjilere neden olabiliyor. Elbette sık sık el yıkama, koronavirüs de dahil olmak üzere enfeksiyona karşı savunma ve koruma için sağlık stratejisinin kritik bir parçası. Ne var  ki sabun ve suya, diğer deterjanlara veya alkol el jellerine tekrar tekrar maruz kalmanın sonucu bu olacaktı! Daha kuru cilde sahip olma eğiliminde olan yaşlılarda bu daha da yaygınlaştı.. Zaten yaşlı insanlarda cilt incelir, dış etkilere karşı son derece savunmasızdır. Jeller ellerde kaşıntı dışında cildi kızartıyor ve küçük kabarcıklar veya çok ağrılı olabilen derin çatlaklar meydana gelmesine neden  olabiliyor.  Ayrıca eldivenlere alerjisi olan insanlar da vardır.

Çözüm doğal yağlarda
Bir çok cilt sorununu doğal yağlarla çözmek mümkün olabilmekte. Şimdi size bahsedeceğim yağlar,  bitkilerin tohumlarından soğuk sıkım sistemiyle ve maserasyon yöntemiyle yapılır.  Benim önerdiğim çözümde malzemeler  şöyle; 50 gr Kakao yağı, 50 gr shea yağı, 30 gr hindistan cevizi yağı, 15 ml hodan yağı, 15 ml susam yağı ve 15 ml aynısefa yani diğer adıyla kalendula yağlarının karışımı bu tip cilt sorunları için harika sonuçlar vermektedir.

Tahriş olmuş el için bitkisel  krem
Doğal özlü uçucu yağlar söz ettiğimiz problemleri çözer. Döküntülerin ve egzamanın  oluştuğu  ciltleri rahatlatır. Malzemelerini yukarıda verdiğim kremin tarifi şu şekilde olacak; Kakao yağı, shea yağı ve hindistan cevizi yağı benmari usulü ile ısıtılarak eritilecek. Daha sonra diğer yağlar karıştırılarak bir kaba koyulacak ve buzdolabına kaldırılacak. Buzdolabında bir süre sonra bu karışım katılaşacaktır. Günde 2-3 defa bu karışım ellerinize krem sürer gibi sürülerek kullanılacak. İlk kullanımdan itibaren cilt kuruluğunu giderecek ve deri normal haline dönmeye başlayacaktır. Bu karışımı cilt doktorunuza da danışarak kullanabilirsiniz. Burada en önemli nokta, formülde  kullandığım yağların yüzde 100 gerçek, katkısız doğal yağlar olmasıdır. Bu konuya dikkat etmenizi öneririm.
Tabii bir de tedavi olduktan sonra  cildi nemlendiren ve yağlayan (tamamen doğal, kokusuz, parfümsüz) ) el kremi de artık  zorunlu  olmalı. Bununla birlikte alerjik reaksiyona girecek ve egzamaya yakalanacak insanlar da olacaktır. Onlar da  özel tedavi görmeli mutlaka
Sağlıklı günler dilerim  
 
Herbalist Tarkan Güveloğlu
www.abtdogalurunler.com
0 216 414 97 16
info@abtdogalurunler.com
 
 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..