Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İhtiyar Balıkçının Günlüğü

http://blog.milliyet.com.tr/ozgurdeniz

02 Ekim '09

 
Kategori
Egzersiz
 

Egzersiz

Egzersiz
 

yaşam boyu spor


Geçmişten günümüze, insanların ölüm nedenleri hızla değişmekte. Hastalıklarla mücadele edebilmek için, ilaçlar, doğru ve dengeli beslenme kadar, spor ve egzersizin de önemi var.

Doktorlar artık bu hastalıklarla yalnızca ilaç kullanarak baş edilemeyeceğini, mutlaka egzersiz yapılması gerektiğini söylüyorlar. Bir çeşit ilaç görevi gören egzersiz, ilaçlarda olduğu gibi, bir takım zararlı etkilere sebep olabilir. Bu nedenle hekimlerin ya da egzersiz konusunda yardımcı olabilecek uzmanların tavsiyeleriyle hareket etmekte yarar vardır.

Sağlığımızı etkileyen unsurlar; genlerimiz, beslenme alışkanlıklarımız ve spordur. Beslenme ve spor konusunda bütün sorumluluk kendimizdedir. Egzersiz yaparken kolay vazgeçmemek, devamlılık ve uyum bir ilaç kullanmışcasına vücudumuza etki eder. Tek başına spor yapmaktansa, kalabalık yerlerde veya spor salonlarında egzersiz yapmak, her zaman daha uzun soluklu olmuştur.

Spor yapmak herşeyden önce vücut direncini arttırır. Herhangi bir hastalığınız olmasa dahi, düzenli spor yapmanız gerekmektedir. Bu şekilde vücudunuzu gerekli ritme sokarak, oluşabilecek hastalık risklerini büyük bir oranda azaltmış olursunuz. Sadece fiziksel hastalıklarda değil, depresyon, stres gibi ruhsal durumlarda da etkisi vardır. Şu da unutulmamalıdır ki, rahatsızlığı olan bir insan, her sporu yapamaz. Bazı hastalıklarda oluşacak etkiler nedeniyle, beklenmedik sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Doktor kontrollerini aksatmamak ve alınan tavsiyeler doğrultusunda egzersiz yapmak, her zaman en doğru yoldur.

 
Toplam blog
: 3
: 269
Kayıt tarihi
: 21.09.09
 
 

1965 Antalya doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi 3.sınıfdan ayrıldım. Okumayı seviyorum. Bu yaşa kada..